Suomen elektronisen urheilun liitto jakaa vuosittain syksyisin järjestettävässä eSports-gaalassa tunnustuksia kuluneen vuoden onnistujille. Tunnustukset jaetaan arvokasta työtä elektronisen urheilun yhteisön eteen tehneille pelaajille, järjestäjille ja yhteisön vaikuttajille.

Vuonna 2014 palkinnot jaettiin 22.11. järjestetyssä gaalassa. Ehdokkaat ja voittajat valitsi SEULin hallitus vuonna 2012 luotujen suositusten mukaan.

Vuoden 2014 pelaaja – Janne “Savjz” Mikkonen (Hearthstone)

Janne “Savjz” Mikkonen on noussut nopeasti Hearthstone -pelin kovimpaan kärkeen. Uransa aikana “Savjz” on menestynyt tasaisesti erilaisissa turnauksissa, ja nykyään hän pelaa ammatikseen Team Liquid -joukkueessa.

Vuoden 2014 joukkue – 3DMAX (Counter-Strike: Global Offensive)

3DMAX on ehdoton suomalainen ykkösjoukkue Counter-Strike: Global Offensivessa. Tiimi on pelannut lähes samalla kokoonpanolla jo aiemmin ENCEssä ja ENCOREssa ja saavuttanut turnauksissa vaikuttavia tuloksia.

Vuoden 2014 tapahtuma – Tanssipelien EM-kisat

Helsingissä järjestetyt Tanssipelien avoimet EM-kisat keräsivät osallistujia ympäri Eurooppaa ja jopa Yhdysvalloista saakka. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyssä turnauksessa onnistuttiin osallistujien, puitteiden ja streamin suhteen erinomaisesti.

Vuoden 2014 mediatoimija – Yleisradio

YLE aloitti eSports-uutisoinnin ja -lähetykset vuoden alusta LanTrek 2014 -tapahtumasta. Elektronista urheilua nähtiin ensimmäisen kerran maamme historiassa televisiosta 2.8, kun YLE TV 2 näytti Assembly Summer 2014 -tapahtuman Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen finaalin livenä, ja toi elektronisen urheilun tuhansien suomalaisten tietoisuuteen.

Vuoden 2014 vaikuttaja – EHYT ry – Pelitaito

EHYT ry:n Pelitaitohanke on vuoden 2014 aikana tehnyt valtavan työn kertoessaan tavallisille suomalaisille pelaajille, vanhemmille, medialle, yrityksille ja päättäjille pelikulttuurista ja pelaamisen hyödyistä ja haitoista. Pelitaidon tyyliin on kuulunut faktoihin pohjautuva, kiihkoton vuoropohjainen keskustelu, joka tähtää pelisivistyksen lisäämiseen ja laajaan kulttuurimuutokseen Suomessa.

Jokeri – Ravintola BUZA – Vuoden eSports-kohtaamispaikka

Vuonna 2014 Jätkäsaareen avattu Ravintola BUZA on tuonut eSportsin keskelle ravintolakulttuuria. BUZAssa on ollut mahdollista tulla seuraamaan pelejä hyvän ruoan, seuran ja huurteisen äärelle. BUZAssa on myös järjestetty monipuolisesti elektroniseen urheiluun liittyvää ohjelmaa, kuten esimerkiksi Hearthstone-turnaus.