SEUL: Urheilutoimittajain Liiton päivitettävä tulkintaansa vuoden e-urheilija valintoihin lajikirjon osalta

Julkaistu ti 10. tammikuuta 2023
Takaisin uutisarkistoon

Suomen elektronisen urheilun liitto – SEUL ry kannustaa Urheilutoimittajain Liittoa ja sen Vuoden Urheilija -valiokuntaa muuttamaan suhtautumistaan elektronisen urheilun huippujen huomioimiseen Vuoden Urheilija -palkintojen jaossa ja äänestyksissä ainoastaan “urheilupelien” osalta. Vuodesta 1947 alkaen nimetty Vuoden Urheilija ja vuodesta 1975 alkaen nimetyt Vuoden Joukkue ja Vuoden Valmentaja sekä vuodesta 2004 lähtien nimetty Vuoden Nuori Urheilija ovat kaikki suurta arvostusta nauttivia palkintoja, jotka jaetaan äänestämällä Vuoden Urheilija -valiokunnan laatimien listojen pohjalta.

Urheilutoimittajain Liitto on kertonut seuraavansa kansainvälisen olympialiikkeen sekä kansainvälisen Urheilutoimittajien Liiton linjausta. SEUL vaatii, että Urheilutoimittajain Liitto tarkentaa näitä linjauksia ja avaa ne kriteerit, joilla Vuoden urheilija -lajilistalle voi päästä. Tällä hetkellä osan e-urheilulajeista rajaaminen pois näyttäytyy keinotekoiselta eikä sitä voida perustella mitenkään kestävällä tavalla. 

SEUL vaatii, että Vuoden Urheilija -palkinnon jakaminen tuodaan tälle vuosikymmenelle ja hyväksytään, että Vuoden Urheilijaksi voidaan valita urheilija mistä tahansa e-urheilulajista.

Elektroninen urheilu oli ehdolla Vuoden urheiluilmiöksi vuoden 2018 Urheilugaalassa. Vuonna 2019 Dota 2 -pelaaja Topias Taavitsainen oli ehdolla Vuoden läpimurto -kategoriassa. Topiaksen ja Jesse Vainikan Dota 2 menestys sekä Joona “Serral” Sotalan historiallinen StarCraft 2 menestys olivat ehdolla vuoden sykähdyttävin urheiluhetki -yleisöäänestyksessä.  Huolimatta siitä, että e-urheilu on ollut useana vuonna mukana Urheilugaalassa yleisöäänestyksessä olevissa kategorioissa, Vuoden Urheilijaksi ei voida valita urheilijaa kyseisistä lajeista.

Espoossa 10.1.2023

Otto Takala 
Puheenjohtaja 

Miika Pulkkinen
Toiminnanjohtaja

Muut uutiset