SEUL pilotoimaan moderaattorikoulutusta

Julkaistu ke 12. heinäkuuta 2023
Takaisin uutisarkistoon

Suomen elektronisen urheilun liitolle on myönnetty rahoitus moderaattorikoulutuksen kehitykseen ja pilotointiin. Pilottiprojekti toteutetaan osana Espoon kaupungin Modernizing sport to foster a new active generation -hanketta. Moderaattori on henkilö, jonka tehtävänä on valvoa internetissä käytävää keskustelua. E-urheilun parissa tämä voi tarkoittaa esimerkiksi pelilähetysten yhteydessä käytävää chat-keskustelua tai eri yhteisöjen alustoilla käytävää keskustelua. Projektin tavoitteena on kouluttaa henkilöitä toimimaan moderaattoreina näillä alustoilla ja tätä kautta edelleen tukea syrjimättömyyttä e-urheilun kentällä. Koulutus pilotoidaan Espoossa keväällä 2024.

Modernizing sport to foster a new active generation -hankkeen tavoitteena on edistää digitaalisten ilmiöiden vaikuttavuutta, parantaa kuntalaisten mahdollisuuksia harrastaa sekä mahdollistaa digitaalisten ilmiöiden kokeilut. Hankkeessa on järjestetty kaksi hakukierrosta pilottiprojekteille, kolmannen hakukierroksen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

“Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskyselyn vastaukset tältä keväältä on käyty läpi ja konkreettisissa ehdotuksissa esille nousi moderaattorikoulutuksen järjestäminen. Koulutus on konkreettinen toimi syrjimättömyyden tukemiseen ja bonuksena on se, että sama koulutus toimii varmasti muillakin aloilla. Koulutuksen rakentaminen tulee varmasti vaatimaan työtä, mutta taas hieman syrjimättömämpi harrastus- ja työkenttä on varmasti tämän työn arvoista”, uutta koulutusta kommentoi SEUL ry:n varapuheenjohtaja Mirka Otsonkoski.

SEUL aloittaa työn pilottiprojektin parissa syksyllä 2023.

 

Kuva: Assembly Summer 2019, Arttu Kokkonen

Muut uutiset