SEUL onnittelee: Santeri ”BONECOLD” Sassin joukkue Acend nousi Valorant Masters -voittajaksi

Julkaistu ti 23. maaliskuuta 2021
Takaisin uutisarkistoon

Riot Gamesin julkaiseman Valorant-pelin ensimmäinen eurooppalainen Masters-turnaus päättyi viime viikonloppuna.  Suomea 150 000 dollarin palkintopotilla varustetussa turnauksessa edusti Santeri ”BONECOLD” Sassin joukkue Acend, jonka lisäksi siinä kilpaili seitsemän muuta eurooppalaista huippujoukkuetta.

Valorant on viime vuoden keväänä julkaistu FPS-peli (First-person Shooter), jossa kaksi viiden hengen joukkuetta ottelevat toisiaan vastaan. Joukkueista yksi pyrkii asentamaan pelikentälle pommin (Spike), kun taas toisen tavoitteena on pysäyttää nämä. Pelaajat ohjaavat Agentteja, joilla on aseiden lisäksi käytössään monipuolisia erikoiskykyjä. Erä päättyy, kun toinen joukkueista on ansainnut 13 pistettä. Yksi ottelu kestää yleensä 1–5 erää.

Altavastaajana pidetty Acend suoriutui vahvasti koko Masters-turnauksen ajan. Se päätti lohkovaiheen voittotuloksella 2-1 ja peittosi semifinaaliottelussaan FunPlus Phoenixin 2-1. Finaaliottelussa Acendia vastaan asettui Team Heretics, joka ylsi ensi alkuun 2-1-johtoasemaan, mutta tilanne kääntyi tiukan väännön jälkeen Acendin voittoon tuloksella 3-2.

Liitto onnittelee Sassia ja tämän joukkuetta, toivoen samalla, että tämä on vain ensialkua suomalaisten Valorant-menestykselle!

Sassin finaaliottelun jälkeinen haastattelu on katsottavissa täältä.

Kuva: Riot Games

Muut uutiset