SEUL onnittelee: Bittiliiga palkittiin vuoden 2020 keskisuomalaisena nuorisotekona

Julkaistu ti 27. huhtikuuta 2021
Takaisin uutisarkistoon

Nuorille suunnattu, maksuttomia liigoja ja e-urheilun yhteisötoimintaa tarjoava Bittiliiga on palkittu Nuorten Suomi -yhdistyksen toimesta vuoden 2020 keskisuomalaisena nuorisotekona.

Bittiliiga tarjoaa pelaamista muun muassa CS:GO, League of Legends, Valorant ja Overwatch-peleissä. Tämän lisäksi se järjestää muunlaista digitaalista harrastustoimintaa, kuten videoeditointipajoja ja kameraoperaattorikoulutuksia.

Liiga painottaa toiminnassaan digitaalista nuorisotyötä ja Bittiliigan ohjaajat ovatkin kokemukseltaan esimerkiksi nuoriso-ohjaajia, etsiviä nuorisotyöntekijöitä ja digitaalisen nuorisotyön koordinaattoreita.

Nuorten toimijuutta ja vaikuttamista edistävä Nuorten Suomi perusteli valintaansa näin:

”Bittiliiga on osunut koronavuoteen ja sen etäsuosituksiin loistavasti, ja toiminta perustuu osaltaan kuntayhteistyöhön – näin monipuolistaen useiden kuntien toimintamalleja. Pelikasvatuksellisuuden lisääminen tapahtuu niin nuorten pelimaailmassa, kuin myös aikuisille työntekijöille tiedon lisäämisen kautta, ja toiminta tavoittaa myös uutta nuorten ryhmää.

Osallistujamäärät osoittavat toiminnan merkityksellisyyttä ja kertovat siitä, kuinka toiminta on osunut erittäin oikeaan aikaan. Toiminta on uutta ja innovatiivista, ja turvaa nuorille turvallisen harrastuspaikan myös etäaikana.”

Bittiliigan itsensä lisäksi myös liigan toteuttamiseen osallistunut Aki Karhunen palkittiin Muuramen kunnan Aikuinen tsemppaaja -palkinnolla. Karhunen on ”ollut luomassa nuorille mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen erityisesti digitaalisilla alustoilla”. Nuorten Suomi kuvailee Karhusen panoksen olleen merkittävä mm. nuorten turvallisten peliympäristöjen ja vaihtoehtoisten oppimisympäristöjen kehittämisessä.

Kuva: Arttu Kokkonen/Tubecon 2019

Muut uutiset