Samuli "elfi" Sihvonen on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon

Julkaistu pe 8. joulukuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

Entinen StarCraft II -ammattipelaaja Samuli “elfi” Sihvonen on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon Vierumäen urheiluopistossa.

Samuli “elfi” Sihvonen aloitti valmentajan ammattitutkinnon opinnot helmikuussa 2016 ja on nyt valmistunut Vierumäen urheiluopistosta. Opinnot suoritettiin monimuoto-opiskeluna, johon sisältyi lähiopetusjaksojen lisäksi myös käytännön työskentelyä. Suomen elektronisen urheilun liitto tuki Sihvosen opiskeluita stipendillä, joka kattoi tutkinnon kustannukset. Sihvosen koulutuksen tarkoituksena oli toimia samalla pilottiprojektina, josta saadaan tietoa tavanomaisen urheiluvalmennuksen soveltuvuudesta e-urheiluun. Liitto voi mahdollisuuksien mukaan hyödyntää Samulin osaamista jatkossa koskien valmentajatoimintaa.

“Aloitin suorittamaan valmentajan ammattitutkintoa Vierumäen Urheiluopistossa viime vuonna ja nyt fiilis on hyvä, kädessäni on tutkintotodistus.

Olen kilpaillut eri elektronisen urheilun peleissä kansainvälisellä tasolla jo yli kymmenen vuotta. Haluan olla tukemassa ja auttamassa suomalaisia pelaajia kun pelaajaurani päättyy, oman pelaajakokemuksen kautta pystyn varmasti antamaan paljon Suomen tuleville tähdille.

Koulutus oli kokonaisuutena erittäin positiivinen, kun pääsi kuulemaan ja ottamaan oppia perinteisen urheilun valmentajilta, missä valmennustoimintaa on ollut jo pitkään.

Nyt tarvitsee alkaa tuomaan samantyylisiä rakenteita myös elektronisen urheilun puolelle. Toivon, että 10 vuoden sisään Suomesta löytyy laajasti mahdollisuuksia ammattimaiseen tekemiseen ja ohjatut harrastusmahdollisuudet löytyvät jo lapsesta alkaen”, kommentoi Samuli Sihvonen.

Sihvonen pelasi kilpailullisesti vuodesta 2005 alkaen ja tuli tunnetuksi ennen kaikkea StarCraft 2 -pelin parissa. Sihvonen pelasi ammattilaisuransa aikana useissa tunnetuissa talleissa, kuten Fnatic, Team Acer, ENCE ja Vega Squadron. Sihvonen on palkittu SEULin toimesta vuoden 2012 parhaana pelaajana.

SEUL onnittelee Samuli Sihvosta tutkinnon johdosta!

Muut uutiset