Saimaa Clutch tuo e-urheilun IsoKristiinaan koko kansan pelattavaksi

Julkaistu to 18. huhtikuuta 2019
Takaisin uutisarkistoon

Lappeenrannassa järjestetään lauantaina 27.4. elektronisen urheilun tapahtuma Saimaa Clutch.

Lappeenrannassa kauppakeskus IsoKristiinassa järjestetään lauantaina 27.4. kello 10-18 pääsymaksuton Saimaa Clutch -tapahtuma, joka tarjoaa e-urheiluviihdettä koko perheelle lapsista isovanhempiin. Tapahtumassa pelataan kilpaa 15 eri pelissä viideltä eri vuosikymmeneltä.

Tapahtuman pääpelinä on Overwatch, jossa leivotaan Etelä-Karjalan ensimmäiset juniorimestarit kahdeksan tuntia kestävässä maratonissa. Tähän finaaliturnaukseen pääsee mukaan karsintojen kautta kolme parasta eteläkarjalaista joukkuetta. Yleisö pääsee kannustamaan otteluita lähietäisyydeltä ammattiselostajan luodessa lisätunnelmaa.

”Tästä syntyy pelaajien lisäksi katsojille ainutlaatuinen elämys. E-urheilu pitää nimittäin kokea läheltä. Overwatchia pelataan tapahtumassa myös firma- ja perhesarjoissa, joten jytinää ja jännitystä tulee riittämään yllinkyllin”, innostuu tapahtumakokonaisuudesta vastaava Erno Salmela LUT-yliopistolta.

Yleisöpelialueella kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan e-urheilua. Tarjolla on runsaasti retropelejä, mutta myös tuoreempia tapauksia, kuten virtuaali- ja reaalimaailmaa yhdistäviä liikuntapelejä, joissa kilpaillaan mm. vuoden tanssija- ja keihäänheittäjätitteleistä. VR-lasien avullakin pelataan kilpaa. Lisäksi yleisöpelialueelta löytyy Lappeenrannan Pelikonemuseon laitteita vuosikymmenten takaa.

”Tässä tapahtumassa kohtaavat upeasti uusi ja vanha pelimaailma. E-urheilu sopii hyvin niihin kumpaankin”, hehkuttavat tapahtumatuottajan roolissa toimivat opiskelijat Jonne Kiukas Saimialta ja Ilja Kotirinta LUTilta.

Tapahtuma tarjoaa mielenkiintoisen kattauksen myös viihde- ja asiantuntijaesiintyjiä. Luvassa on mm. e-urheiluaiheisia taikatemppuja. Asiantuntijat taas kertovat kilpapelaamisen nykytilasta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista. Yleisökin pääsee asiantuntijan rooliin vuoden e-urheilu-tietäjää etsittäessä.

”Nyt järjestettävä Saimaa Clutch on yksi isoimmista vuosittain järjestettävistä tapahtumista, joiden järjestämisessä Trailblazers on mukana”, kertoo Trailblazersin urheilutoimenjohtaja Ville Suutari.

Tänä vuonna tapahtuman järjestävät LUTin, Saimian ja Sampon opiskelijat osana Nuorista voimaa e-urheiluun -hanketta, jonka tavoitteena on edistää nuorisoyrittäjyyttä ja e-urheilun vetovoimaa maakunnassa. Hanke on saanut AIKO-rahoitusta (alueelliset innovaatiot ja kokeilut) Etelä-Karjalan liiton kautta.

—-

Clutch tarkoittaa pelimaailmassa mahdottoman tuntuisesta tilanteesta selviämistä, mistä voi ottaa oppia muillekin elämän sektoreille, kuten yrittämiseen ja elämän vaikeista hetkistä nousemiseen.

Kuva1: SEUL ry / Otto Virtanen

Muut uutiset