Puolustusvoimien Urheilukoulun hakuajat muuttuvat

Julkaistu to 28. kesäkuuta 2018
Takaisin uutisarkistoon

Puolustusvoimien Urheilukoulun hakuprosessi muuttuu kesän 2018 aikana.

Urheilukoulun hakuajat ovat kaksi kertaa vuodessa; kesälajeihin haetaan helmikuun loppuun mennessä ja talvilajeihin elokuun loppuun mennessä. Urheilija voi omasta lajistaan riippumatta osallistua joko kesä- tai talvilajien valintakokeisiin.  Päätös valinnasta tehdään lajin saapumiserän valintamenettelyn aikatauluja noudattaen. Mikäli urheilija ei tule valituksi Urheilukouluun, varusmiespalvelus on mahdollista aloittaa kutsuntojen mukaisessa joukko-osastossa. Uudistettu valintamenettely toteutetaan talvilajien III/19 saapumiserästä alkaen eli kesälajien IV/18 saapumiserän osalta noudatetaan vielä vanhaa hakuprosessia (hakuaika päättyi 1.6.2018). Urheilukoulun talvilajien III/19 saapumiserän hakuaika päättyy 31.8.2018 ja palvelus alkaa huhtikuussa 2019.

Uudistettu valintamenettely:

Kesälajit Talvilajit
Haku päättyy helmikuun viimeinen päivä Haku päättyy elokuun viimeinen päivä
Pääsykokeet järjestetään viikolla 14 Pääsykokeet järjestetään viikolla 40
Valinnat tehdään viikolla 18 Valinnat tehdään viikolla 44
Päätös valinnoista urheilijoille viikolla 19 Päätös valinnoista urheilijoille viikolla 45
Palvelus alkaa lokakuussa Palvelus alkaa huhtikuussa

Elektronisen urheilun ammattilaiset ja huipulle tähtäävät voivat hakeutua palvelukseen Puolustusvoimien Urheilukouluun normaalisti erikoisjoukkohaussa. Elektroniseen urheiluun ei ole olemassa omaa, lajikohtaista palvelukseen liittyvää harjoittelu- tai valmennusjärjestelmää ja kilpapelaajia kohdellaan hakuprosessissa sekä palvelusaikana kuten muitakin urheilijoita. Urheilukouluun hakeminen tehdään Hakemus erikoisjoukkoihin -lomakkeella, joka on saatavilla esimerkiksi Puolustusvoimien verkkosivuilta. Naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen urheilukouluun hakeudutaan vuosittain 1. maaliskuuta mennessä normaalin hakuprosessin mukaisesti.

Lisätietoja:
https://puolustusvoimat.fi/web/varusmies/artikkeli/-/asset_publisher/1950813/puolustusvoimien-urheilukoulun-hakuajat-muuttuvat
https://varusmies.fi/erikoisjoukot/urheilukoulu
http://seul.fi/pelaajille/puolustusvoimien-urheilukoulu/

Muut uutiset