Puheenjohtajan blogi: Tervetuloa uudet jäsenet!

Julkaistu ke 26. helmikuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

SEUL sai viime viikolle kolme uutta jäsentä. Tervetuloa Livegamers, Assembly ja JeSSe! Liiton puheenjohtaja kertoo blogissaan uusista jäsenorganisaatioista ja käy läpi SEULin jäseniä ja jäsenyyksiä koskevia tulevaisuudensuunnitelmia.

SEUL ry:n liittohallitus hyväksyi viime viikolla kokouksessaan kolme uutta jäsentä. Liiton jäsenmäärän kasvattaminen on tärkeä osa elektronisen urheilun tasapuolista kehittämistä, jossa jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa toimintaan myös liittotasolla. Aikaisemmin uusista jäsenistä on päättänyt liittokokous, mutta viime vuonna loppuun saadun sääntömuutoksen jälkeen liittohallitus on voinut hyväksyä jäseniä suoraan.

Uudet jäsenet ovat kaikki todella erilaisia järjestöjä ja kaikilla on hyvin erilainen historia. Assembly Organizing on todella merkittävä toimija huipputason eSports-turnauksista puhuttaessa, mutta myös JeSSe ry pienempänä järjestönä tekee erittäin tärkeää työtä elektronisen urheilun alueellisen kehittämisen eteen. Livegamersin jäsenhakemus taas tuli itselleni positiivisena yllätyksenä. Konsolipelaaminen, taistelupelit poislukien, on ollut aikaisemmin pienemmässä asemassa eSportsissa ja erityisesti liitossa. Nyt Livegamers tuo myös konsolipelaajien äänen kuuluviin ja tuo mielenkiintoisia mahdollisuuksia erityisesti tapahtumajärjestäjille ja sitä kautta pelaajille.

Nyt hyväksytyt jäsenet ovat oman hallituskauteni ensimmäiset uudet jäsenet. Hallituksen käydessä läpi jäsenhakemuksia heräsi keskustelua siitä, mitkä ovat jäsenyyden kriteerit ja millainen elektronisen urheilun järjestörakenteen tulisi olla. Konkretiaa tähän keskusteluun ollaan tuomassa kevään liitokokouksessa, jossa päätetään muun muassa kannatusjäsenten hyväksymisestä liittoon. Kannatusjäsenyys mahdollistaisi monelle elektronisen urheilun taustatekijälle ja muille halukkaille keinon ilmaista kannatuksensa liitolle ja elektroniselle urheilulle. Tätä mahollisuutta on liitolta toivottu aiemmin jo monessa yhteydessä.

Toinen konkreettinen jäsenyyteen liittyvä asia kevään liittokokouksessa on esitys jäsenhakemuksen jättämisestä Valtakunnalliselle liikunta- ja urheiluorganisaatiolle, eli Valolle. Jäsenyys Valossa nostaisi elektronisen urheilun asemaa huomattavasti yhteiskunnan tasolla, mikä olisi tulevaisuuden kannalta varmasti elintärkeä asia elektroniselle urheilulle. Tämä kuitenkin tuo myös vastuuta kaikille elektronisen urheilun toimijoille hoitaa asiat entistä salonkikelpoisemmin.

Kevään aikana näistä asioista syntyy varmasti keskustelua ja liittohallitus jatkaa asioiden valmistelua ja selvitystyötä. Sillä välin vielä kerran, tervetuloa uudet jäsenet Assembly Organizing, JeSSe ry ja Livegamers!

Tuomas ”althalus” Velling
Puheenjohtaja

Muut uutiset