Puheenjohtajan blogi: Assemblyjen satoa

Julkaistu su 2. helmikuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Heti vuoden alkuun LanTrek ja Assembly Winter 2014 ovat antaneet kovan esimerkin muille suomalaisille LAN-tapahtumille, kuinka eSports saadaan näyttävästi ja ammattimaisesti esille tapahtumissa. Assembly Wintereillä nähtiin viikonlopun aikana tähän asti kaikkein näyttävin suomalainen eSports-tapahtuma, joka saavutti suosiota niin kansainvälisesti kuin myös suomalaisessa valtamediassa.

Assemblyt tekivät tänä vuonna paluun Helsingin Messukeskukseen ensimmäistä kertaa viiteentoista vuoteen, jonka voi nyt tapahtuman jälkeen sanoa olleen onnistunut parannus, vaikka uudet tilat kuulopuheiden mukaan aiheuttivatkin alkuun hieman päänvaivaa. Uudet tilat mahdollistivat etenkin elektronisen urheilun esilletuomisen entistä laajemmin ja näyttävämmin.

Kansainvälisyys on yksi niistä syistä, jotka nostavat Assemblyt omalle tasolleen suomalaisten tapahtumien joukossa. Aikaisempina vuosina Asus ROG on jo kerännyt maailman huiput kilpailemaan StarCraft 2:ssa, mutta tänä vuonna liikkeellee on lähtenyt myös ennätysmäärä muiden pelien ulkomaalaisia pelaajia. Puheenjohtajan laskutaitojen mukaan tapahtuman ammattilaisturnauksissa oli yhteensä 93 ulkomaista osallistujaa, joista melkein puolet olivat tulleet paikalle Tekken Tag Tournament 2 -turnauksen vuoksi.

Tapahtuman kilpailuista lähetettiin myös melkoinen ennätysmäärä nettilähetyksiä, joista Asus ROG StarCraft 2 -lähetys keräsi jälleen suurimmat katsojamäärät. Turnausta päästiin myös LanTrekkien tapaan seuraamaan suoraan YLE Areenasta. Huomionarvoista on, että kaikista ammattilaisturnauksista tehtiin selostusta useammallakin ulkomaisella kielellä.

SEUL oli mukana tapahtumassa viime vuodesta tuttuun tapaan toteuttamalla tapahtumaan pelaajaloungen. Loungen suosio yllätti positiivisesti, vaikka välillä järjestäjäporukan kädet olivatkin täynnä. Viikonlopun aikana pelaajat kuluttivat koko läheisen tukun vesivarastot, yhteensä vajaat 600 kappaletta 0,5 litran pulloja. Lähes kaikki tapahtuman ammattilaispelaajat (188 kpl) ja mediaväki käyttivätkin loungen palveluja ja palaute oli kauttaaltaan positiivista. Te pelaajat, jotka kävitte loungessa, muistakaa antaa palautetta Twitterissä hashtagilla #esportsfi.

Nyt nähtäväksi jää, mitä Assemblyt ovat suunnitelleet elokuun Assembly Summereille. Vieläkö ollaan pieneksi jäävässä Hartwall Areenassa vai olisiko Messukeskuksella mahdollisuus tarjota hulppeammat puitteet Suomen tietokone- ja eSports-kulttuurille.

SEULin pelaajalounge jää näillä näkymin pienelle tauolle, kun seuraavat isommat eSports-tapahtumat tulevat vasta alkukesästä. Sillä välin SEUL ei kuitenkaan hiljene vaan jatkaa suomalaisen eSportsin kehittämistä, jos haluat olla mukana niin ota ihmeessä yhteyttä meihin tai jäsenjärjestöihimme!

Tuomas Velling
Puheenjohtaja

(Kuvituskuva: Jari Saukkonen)

Muut uutiset