Peliviikolla pelataan ja keskustellaan pelaamisesta

Julkaistu ma 5. marraskuuta 2018
Takaisin uutisarkistoon

Peliviikkoa vietetään 5.-11. marraskuuta ympäri Suomen.

Peliviikko on pelikasvatuksen teemaviikko, jota vietetään Suomessa 5.-11.11.2018. Ympäri Suomen järjestetään erilaisia pelaamiseen liittyviä tapahtumia, joissa voidaan esimerkiksi pelata tai tutustua pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen kautta. Viikon aikana nostetaankin esiin pelaamisen hyviä arvoja ja puolia sekä nautitaan yhdessäolosta pelaamisen parissa tavoitteena rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Peliviikkoa voi tapahtumien lisäksi viettää esimerkiksi puhumalla pelaamisen puolesta tai pelaamalla yksin tai ystävien seurassa.

Peliviikon tarkoitukseen ja tapahtumiin voi tutustua tarkemmin Peliviikon verkkosivuilla osoitteessa http://www.pelipaiva.fi/. Vuonna 2018 Peliviikon suojelijana toimii Jimm’s PC-Store, joka on pitkään tukenut Pelikasvattajien verkoston toimia esimerkiksi lainaamalla pelikoneitaan messutapahtumiin.

Viikon kuluessa valitaan vuoden pelikasvattaja. Vuoden 2017 pelikasvattajaksi valittiin Suomen pelimuseo, 2018 ehdokkaita ovat Pelimiitti-toiminta, Pelitalo Serveri ja Sami Game Jam. Ehdokkaisiin voi tutustua täällä: https://fi.surveymonkey.com/r/pelikasvattaja2018. Viikkoon liittyy myös Pelit kiertoon! -pelikeräys, jossa kerätään pelejä vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille. Pelejä voi toimittaa keräyspisteisiin tämän viikon aikana, listan keräyspisteistä löydät täältä: http://www.pelipaiva.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=180

Peliviikolla julkaistaan Pelikasvattajan käsikirja 2, joka antaa tietoa pelaamisesta ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Käsikirjan kirjoittamiseen ovat osallistuneet liitosta hallituksen jäsen Ville Qvist ja toiminnanjohtaja Mirka Tukia elektronista urheilua käsittelevällä artikkelilla.

Keskiviikkona 7.11. Helsingin Musiikkitalossa järjestetään Tasapeli – Nuoret, pelit ja sukupuoli -seminaari, minkä järjestää tasa-arvoasiain neuvottelukunta TANE yhteistyössä Poikien Talon, Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen Non-Toxic – Syrjimätön pelikulttuuri -hankkeen ja Verke – digitaalinen nuorisotyön kanssa. Tapahtuman ohjelmaan kuuluu asiantuntijapuheenvuoroja sekä paneelikeskustelu aiheesta “Pelimaailmassa omana itsenään?”. Keskusteluun osallistuvat Verken suunnittelija Pasi Tuominen, Hämeenlinnan kaupungin nuorisotyöntekijä Mikko Virta ja SEULin toiminnanjohtaja Mirka Tukia.

 

Lisätietoa:
http://www.pelipaiva.fi/
https://tane.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tasapeli-seminaari

Kuva: Peliviikko

Muut uutiset