Peliviikko 2019 on käynnistynyt!

Julkaistu ti 5. marraskuuta 2019
Takaisin uutisarkistoon

Peliviikkoa vietetään jälleen tällä viikolla 4.-10. marraskuuta. Peliviikolla kirjastot, koulut, nuorisotalot, museot, yritykset ja monet muut toimijat järjestävät tapahtumia rakentamaan positiivista pelikulttuuria ja vähentämään pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Kansallisen audiovisuaalisen instituutin koordinoima Peliviikko järjestetään nyt yhdeksättä kertaa Suomessa. Samaan aikaan järjestetään kansainvälinen International Games Week.

Tänä vuonna Peliviikkoa suojelee Remedy Entertainment Oyj. Remedy tukee Peliviikkoa osallistumalla Pelit kiertoon! -pelikeräykseen ja lahjoittamalla 50 Control-peliä Peliviikon tapahtumiin. Lisäksi Remedy lahjoittaa viisi uutta pelikonsolia paikallisen pelikasvatustyön tueksi. Vuosittain vaihtuva suojelija on yleensä pelialan yritys. Kotimainen Remedy on itsenäinen peliyhtiö, joka tunnetaan muun muassa Max Payne, Alan Wake ja Quantum Break -peleistä.

Joka vuosi Peliviikolla valitaan vuoden pelikasvattaja. Peliviikon verkkosivujen mukaan pelikasvattajan kunnianosoitus annetaan henkilölle, organisaatiolle, teolle tai ilmiölle, joka on olemassaolollaan, toiminnallaan tai käytöksellään edistänyt positiivista pelikulttuuria, suvaitsevaisuutta ja asiallista käytöstä peleissä, keskustelua digitaalisesta pelaamisesta tai vähentänyt pelaamiseen liittyviä haittoja. Vuoden 2019 pelikasvattaja on helsinkiläinen Mikko Meriläinen.

Liitto mukana Liikuntamaassa Peliviikolla

Suomen elektronisen urheilun liitto on mukana Apuvälinemessujen yhteydessä järjestettävässä Liikuntamaa -tapahtumassa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 7.-9. marraskuuta. Liiton pisteellä pääsee tutustumaan e-urheiluun striimaja Mike ”Nurmion” Lankin kanssa. Pisteellä pelataan Fortniteä, joka on verkossa pelattava kolmannen persoonan toimintapeli. Liikuntamaasta ja liiton pisteestä voi lukea lisää täältä.

Peliviikolla ympäri Suomea järjestettävistä tapahtumista löytyy kattava kartta Peliviikon verkkosivuilta.

Lisätietoja

https://peliviikko.fi

Kuva: Jussi Jääskeläinen / SEUL ry

Muut uutiset