Peliharrastaja, älä laiminlyö selkääsi – Tässä SEULin ja Selkäliiton tietopaketti hyvinvointisi tueksi

Julkaistu ke 2. kesäkuuta 2021
Takaisin uutisarkistoon

Suomen elektronisen urheilun liitto ja Selkäliitto osallistuivat aiemmin keväällä Back to move -kampanjan, joka keskittyi nuorten selän ja niskan terveyteen, sekä liikkeen ja tauottaminen merkitykseen hyvinvoinnissa. Suuri osa nuorten päivästä kuluu istualleen, niin töissä, opiskelussa kuin vapaa-ajallakin, ja hankkeen tavoitteena on jakaa tietoa oikeaoppisesta ergonomiasta ja oman selän hyvinvoinnista. Voit tutustua hankkeen materiaaleihin täältä.

Selän hyvinvointi on akuutti asia myös peliharrastajille. Oikeaan peliergonomiaan kannattaakin kiinnittää huomiota jo nuoresta alkaen, etteivät sen tuomat ongelmat pääse salakavalasti yllättämään. Ammattipelaajille hyvä ergonomia on jo suorastaan elinehto. Alla oleva video esittelee eri e-urheiluammattilaisten näkemyksiä ja kokemuksia asiaan liittyen.

Voit katsoa toisen aihetta esittelevän kampanjavideon täältä.

Mikäli kaipaat tarkempaa ohjeistusta nimenomaan tietokoneella pelaamiseen liittyvään oikeaoppiseen ergonomiaan, liitto suosittelee tutustumaan Riku Aallon tuottamaan ”Opas hyvään peliasentoon” -oppaaseen. Hyvä peliasento paitsi edistää selän terveyttä, myös parantaa pelisuoritusta ja edistää peliuran pitkäkestoisuutta vammojen välttämisen kautta.

Pidetään itsestämme huolta!

Kuva: Arttu Kokkonen, Assembly Summer 2019

Muut uutiset