Pawsaur

Pawsaurin blogi: Dokumenttia sekä streamausopasta

Julkaistu pe 14. maaliskuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Jaakko "Pawsaur" Markkanen avaa blogissaan tulevan eSports dokumentin tuottamista ja kertoo tällä viikolla julkaistavasta streamasuoppaan ensimmäisestä osasta.

Viimeisimmässä blogissani helmikuussa puhuin tulevasta eSports-dokumentista. Tällaisen dokumentti projektin suunnittelu on ollut hidas prosessi, joka on yllättänyt minut. Voisi luulla, että ”kamera käteen ja kuvaamaan” -meininki olisi helpoin ja nopein lähestymistapa. Hyvin nopeasti kävi kuitenkin ilmi, että tämänlainen lähestymistapa ei yksinkertaisesti toimi.

Dokumenttia tehdessä ensiksi luodaan käsikirjoitus. Mitä, missä ja milloin ovat erittäin tärkeitä kysymyksiä projektia suunniteltaessa. Jotta kuvaajat, ohjaaja ja tuottaja ovat samoilla linjoilla, tarvitaan siis käsikirjoitus. Lisäksi, kun halutaan tuottaa videokuvaa hyvällä tuotannolla, niin ammatti-ihmisten käyttäminen on elintärkeää. Tämä vastaavasti vaatii budjettia, jonka laatimisessa kestää tovi.

Vihdoin nämä asiat on saatu päätökseen SEULilla ja tästä saamme kiittää ohjaajaamme Petja Nivaa, joka on omalla ammattitaidollaan näyttänyt meille kuinka nämä asiat tulee tehdä. Iso kiitos siis hänelle.

Seuraava vaihe dokumentin tuottamisessa on hankkia rahoitus, jotta saamme tarvitsemamme ammatti-ihmiset mukaan tähän projektiin. Jälleen kerran joudumme odottamaan varmasti viikkoja, kunnes rahoituspäätökset ulkoisilta tahoilta saapuvat.

Oma työni suurimmilta osin onkin tällä hetkellä aivan muuta kuin tämän dokumentin tuottamista, mutta videotuotannon puolella kuitenkin pysytään.

Tällä viikolla SEUL julkaisee ensimmäisen osan streamausopas -videoista. Näiden tutorial- eli opetusvideoiden tarkoitus on helpottaa aloittelevia streamaajia ja auttaa heitä ymmärtämään hieman syvemmin ohjelmia, joilla streamaus toteutetaan. Streamausopas-projektissa on ollut mukana myös varmasti kaikille tuttu selostusporukka Huutosakki. Yhteistuumin onkin saatu aikaan kattava opaskokonaisuus, jossa on taustalla Suomen parhaiden selostajien vuosien kokemus.

Ensimmäisestä osasta puuttuu vielä viimeiset editoinnit, jonka jälkeen työkoneeni käy hyrräämään rendauksen tahtiin.

Video tullaan julkaisemaan SEUL ry:n youtube kanavalla ja sitä odotellessa suosittelen käymään Facebookissa tsekkaamassa Huutosakki, mikäli porukka ei ole jo ennestään tuttu.

 

Muut uutiset