Osallistu Non-toxic -sertifikaattikoulutukseen!

Julkaistu ke 11. marraskuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Suomen elektronisen urheilun liitto järjestää yhteistyössä Non-toxic – syrjimätön pelikulttuuri -hankkeen kanssa ensimmäistä kertaa Non-toxic -sertifikaattikoulutuksen. Koulutus on tarkoitettu e-urheilun ja pelaamisen parissa toimiville järjestöille. Osallistuminen antaa mahdollisuuden keskustella aiheesta muun kentän kanssa ja samalla pohtia aktiivisesti sitä, miten järjestö voi itse vaikuttaa toiminnallaan nykyiseen tilanteeseen.

Koulutus koostuu kahdesta etäkoulutuksesta ja on osallistujille täysin maksuton. Kouluttautujat saavat käyttöönsä SEUL:n toteuttaman yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokyselyn kootut tulokset ja luovat koulutuksen aikana järjestölleen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman. Koulutuksen yhteisesti toteuttava osuus on kestoltaan noin yhdeksän tuntia. Koulutus toteutetaan kahtena erillisenä päivänä niin, että kertojen väliin jää reilusti aikaa suunnitelman kirjoittamiseen. Järjestön kannattaakin varata aikaa suunnitelman työstämiseen myös vapaa-ajalla. Suositus on, että koulutukseen osallistuu järjestöstä 1-3 henkilöä. Kouluttajana toimii liiton projektikoordinaattori Mirka Otsonkoski. Koulutuskerrat järjestetään etäyhteydellä lauantaina 16. tammikuuta 2021 ja 6. helmikuuta 2021.

“On hienoa päästä vihdoin julkaisemaan pitkään työstetty koulutus! Liiton jo toista kertaa toteuttaman yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokyselyn tulokset ovat jälleen osoittaneet, että täysin tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen kentän eteen on vielä tehtävä töitä. Mahdollisuus kohdata muita toimijoita koulutuksessa ja kirjata järjestölle ylös konkreettisia toimenpiteitä muistuttaa siitä, että kannamme vastuuta asiasta yhdessä”, koulutusta kommentoi liiton projektikoordinaattori Mirka Otsonkoski.

Koulutuksen suoritettuaan järjestö saa käyttöönsä Non-toxic -sertifikaatin, joka voidaan liittää esimerkiksi järjestön verkkosivuille tai sosiaalisen median tileille. Sertifikaatti kertoo järjestön työhön tutustuvalle, että teema on toimintaa järjestäville tuttu ja syrjinnän ehkäisemiseksi tehdään jatkuvasti aktiivista työtä. Viesti on tärkeä esimerkiksi nuorten pelaajien vanhemmille ja järjestön yhteistyökumppaneille.

Non-toxic -hankkeen selvitys kilpailullisia tietokone- ja konsolipelejä pelaavien nuorten kokemuksista vihapuheesta ja häirinnästä https://www.hel.fi/static/nk/Julkaisut/non-toxic.pdf (Alin, Ella 2018) osoittaa, että 90% 15-29-vuotiaista pelaajista on todistanut pelikulttuurissa häirintää tai vihapuhetta. 

”Turvallisemman ja yhdenvertaisemman pelaamisen sekä e-urheilun edistäminen on tärkeää ja niiden tukeminen on kaikkien vastuulla”, hankkeen projektikoordinaattori Sonja Ahtiainen sanoo.

”Turvallinen pelaaminen kuuluu kaikille, Non-toxic -sertfikaatti kertoo, että toimija on sitoutunut yhdenvertaisuuden edistämiseen ja häirinnän ehkäisemiseen”, kommentoi hankkeen projektisuunnittelija Riikka Lehtinen.

Koulutukseen voit ilmoittautua oheisen linkin kautta: https://forms.gle/v256KSyYR1D3jMy18. Ilmoittautuminen on avoinna 27.12.2020 klo 23:59 saakka. Koulutukseen valituille ilmoitetaan valinnasta viimeistään viikolla 1/2021.

Kuva: Arttu Kokkonen / SEUL ry

Muut uutiset