#oletvoittaja -pelitapahtuma Jyväskylässä 4.-5.9.

Julkaistu ma 17. elokuuta 2015
Takaisin uutisarkistoon

Jyväskylän Veturitallit täyttyy elektronisen urheilun huumasta 4.-5. syyskuuta, kun Veikkaus järjestää 75-vuotisjuhlansa kunniaksi #oletvoittaja -pelitapahtuman yhdessä Suomen elektronisen urheilun liiton sekä Jyväskylän Nuorisopalveluiden kanssa.

Tapahtumassa nuorisotyö ja e-urheilu yhdistyvät, kun Veturitallien nuorisotilaan rakennetaan huippuluokan turnausareena SEUL:n ja Nuorisopalveluiden yhteistyönä, joita molempia tuetaan Veikkauksen tuotosta vuosittain.

Perjantaina 4.9. pelataan 500 euron Tekken Tag Tournament 2 -peliturnaus ja kuullaan e-urheilua käsittelevä paneelikeskustelu. Lauantaina 5.9. tapahtuma huipentuu StarCraft II -peliturnaukseen, jossa Suomen parhaat kohtaavat taistelemaan 5000 euron palkintorahoista.

Tekken Tag Tournament 2 -peliturnaus on kaikille avoin. Mukaan voi ilmoittautua ennakkoon sähköisellä lomakkeella tai vasta paikan päällä, jos vapaita paikkoja on jäljellä. Kilpailuun mahtuu yhteensä 32 osanottajaa, joista kolme parasta palkitaan järjestyksessä 300:n, 150:n ja 50:n euron käteispalkinnoilla.

Perjantain ohjelmaa täydentää yleisölle suunnattu paneelikeskustelu, jonka aiheena on “Mitä on e-urheilu ja pelaaminen”. Keskustelussa on mukana muun muassa Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja Erkka Jouste, Helsingin Yliopiston pelikasvatuksen tutkija Mikko Meriläinen, suomalaisen huippupelaaja Joona “Serral” Sotalan isä, Markku Sotala ja Veikkauksen pelinkehittäjä Mikko Heilala. Paneelikeskustelua voi seurata Veturitalleilla Tekken-turnauksen lomassa tai suorana internetissä.

Lauantain StarCraft II -pelikilpailussa nähdään kuusi Suomen tämän hetken StarCraft II -kärkipelaajaa ottelemassa 5000 euron palkintopotista. Mukana ovat Vesa “Welmu” Hovinen, Samuli “elfi” Sihvonen, Joona “Serral” Sotala, Wenlei “ZhuGeLiang” Dai, Samuli “Fuzer” Romppanen ja Eetu “Calt” Laustela. Kilpailun voittaja kuittaa 3000 euroa eli leijonanosan palkintorahoista, hopeasijasta ansaitsee 1500 euroa ja jaetulle kolmannelle sijalle yltäneet vievät kotiin 250 euroa kumpikin.

StarCraft II -turnausta voi seurata paikan päällä katsomosta ja suorana VeikkausTV:ssä. Turnaus on myös Veikkauksen pelikohteena. Aidon kisatunnelman tuovat selostajat pitävät katsojat tiukasti menossa mukana alusta loppuun. Otteluiden välissä pelaajat pääsevät ääneen avaamaan suoritustaan yleisölle. Tule siis Veturitalleille tai ohjaa selaimesi lähetyksen pariin lauantaina 5. syyskuuta ja näe kuka kruunataan Suomen parhaaksi StarCraft II -pelaajaksi vuonna 2015!

Veturitalleilla järjestetään samaan aikaan myös PlayHard Vol 2. -tapahtuma, jossa pelaajat pääsevät kokeilemaan uusia konsoleja ja pelejä. #GameONjkl-pelitoiminta on osa Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden nuorisotyötä. Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama. Hankkeen tarkoituksena on järjestää nuorten kanssa pelitoimintaa ja -kasvatusta Jyväskylän kaupungin nuorisotiloille. Lisäksi hankkeen puitteissa järjestetään mediakasvatusaiheisia vanhempainiltoja.

#oletvoittaja -tapahtuman mahdollistaa Veikkaus ja suomalaiset veikkaajat. Veikkausvoittovaroja jaetaan laajasti vuosittain liikunnan, kulttuurin, tieteen ja nuorisotyön kohteisiin. Jokainen suomalainen on siis veikkausvoittaja tämän tukityön ansiosta. Myös Suomen elektronisen urheilun liiton ja Jyväskylän Nuorisopalveluiden toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotosta. #OLETVOITTAJA Jyväskylässä -tapahtumasta lisää: www.veikkaus.fi/oletvoittajajyvaskyla

seul_FI_EN_lyhyt_varillinen_sininen         Veikkaus_75v_logo_RGB_kompakti_49189         jyvaskyla_logo_web_iso

Muut uutiset