Ohjeistukset urheilijarahastosta ja verotuksesta julkaistu

Julkaistu ke 13. joulukuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

SEUL on julkaissut yhteistyössä Obsido Oy:n kanssa tehdyt urheilijarahasto- sekä palkinto- ja verotusohjeistukset.

Suomen elektronisen urheilun liitto on julkaissut yhteistyössä varainhoitoyhtiö Obsido Oy:n kanssa tehdyt ohjeistukset koskien urheilijarahastoa sekä palkintoja ja verotusta. Obsido Oy on erikoistunut ammattiurheilijoiden yksilölliseen varainhoitoon ja nyt myös elektroniset urheilijat voivat aloittaa rahastoinnin Obsido Oy:n vastaamaan Jääkiekkoilijoiden urheilijarahastoon. Jääkiekkoilijoiden urheilijarahasto toimii Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alaisuudessa.

Urheilijarahastoon voi rahastoida jokainen yli 9600 euroa vuodessa urheilemisella ansaitseva. Vuosittain urheilemisesta saaduista tuloista voidaan siirtää rahastoon verovapaasti 50 prosenttia. Vuodessa rahastoon voi siirtää 100 000 euroa, vähimmäismäärää ei ole. Mikäli urheilija haluaa aloittaa rahastoinnin vielä vuonna 2017, on rahastointi aloitettava ennen 24.12.2017. Tarkempi ohjeistus urheilijarahastosta on luettavissa täällä.

Palkinto- ja verotusohjeistus käsittelee urheilijan saamaa veronalaista ja verotonta tuloa, ulkomaantulojen verotusta sekä tapahtumajärjestäjien verotusta. Palkinto- ja verotusohjeistus on luettavissa täällä.

Lisätietoa: https://www.obsido.fi/?q=fi

Muut uutiset