Non-Toxic -sertifikaattikoulutus jatkuu tammikuussa

Julkaistu pe 2. joulukuuta 2022
Takaisin uutisarkistoon

Alkuvuodesta 2023 järjestettävään Non-Toxic -sertifikaattikoulutukseen voi nyt ilmoittautua. Peliviikolla alkava koulutus toteutetaan kaksipäiväisenä etäkoulutuksena 14.1. ja 18.2.2023. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Non-Toxic – Syrjimätön pelikulttuuri -hankkeen kanssa ja se on tarkoitettu e-urheilun ja pelaamisen parissa toimiville järjestöille. Osallistuminen antaa mahdollisuuden keskustella aiheesta muun kentän kanssa ja samalla pohtia aktiivisesti sitä, miten järjestö voi itse vaikuttaa toiminnallaan nykyiseen tilanteeseen.

Koulutus koostuu kahdesta etäkoulutuksesta ja on osallistujille täysin maksuton. Osallistujat saavat käyttöönsä SEUL:n toteuttaman yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokyselyn kootut tulokset ja luovat koulutuksen aikana järjestölleen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman. Koulutuksen yhteisesti toteuttava osuus on kestoltaan noin kahdeksan tuntia. Koulutus toteutetaan kahtena erillisenä päivänä niin, että kertojen väliin jää reilusti aikaa suunnitelman kirjoittamiseen. Järjestön kannattaakin varata aikaa suunnitelman työstämiseen myös vapaa-ajalla. Suositus on, että koulutukseen osallistuu järjestöstä 1-3 henkilöä. Kouluttajana toimivat liiton hallituksen jäsen Mirka Otsonkoski sekä Non-Toxic -hankkeen projektikoordinaattori Sonja Ahtiainen ja projektisuunnittelija Essi Taino. Toiseen koulutuskertaan kuuluu Non-Toxic -hankkeen järjestämä osio.

Koulutukset järjestetään etäyhteydellä lauantaina 14.1.2023 ja lauantaina 18.2.2023. Koulutukseen voi ilmoittautua lomakkeella. Ilmoittautuminen on avoinna 8.1.2023 klo 23:59 asti ja koulutukseen valituille ilmoitetaan valinnasta maanantaina 9.1.2023.

Koulutuksen suoritettuaan järjestö saa käyttöönsä Non-toxic -sertifikaatin, joka voidaan liittää esimerkiksi järjestön verkkosivuille tai sosiaalisen median tileille. Sertifikaatti kertoo järjestön työhön tutustuvalle, että teema on toimintaa järjestäville tuttu ja syrjinnän ehkäisemiseksi tehdään jatkuvasti aktiivista työtä. Viesti on tärkeä esimerkiksi nuorten pelaajien vanhemmille ja järjestön yhteistyökumppaneille.

Muut uutiset