Nikita “derke” Sirmitev on valittu vuoden kilpapelaajaksi

Julkaistu ma 22. tammikuuta 2024
Takaisin uutisarkistoon

Urheilutoimittajain liitto on palkinnut vuoden 2023 kilpapelaajaksi Valorant-pelaajan Nikita “derke” Sirmitevin. 20-vuotias Sirmitev on tullut tutuksi e-urheiluyhteisössä brittiläisen Fnatic-joukkueen edustajana. Fnaticin kanssa Sirmitev on voittanut lukuisia kilpailuja, mukaan lukien tuoreet kansainväliset voitot VCT-turnauksista Tokiosta ja Sao Paolosta.

Sirmitevin tunnustuksesta tekee merkittävää se, että hän on ensimmäinen NHL-pelin  ulkopuolinen, joka on valittu vuoden kilpapelaajaksi. Urheilutoimittajain liitto on valinnut vuoden kilpailijan vuodesta 2021. Aikaisempien vuosien kilpapelaajia ovat NHL-tähdet Erik ”EKI” Tammenpää vuosina 2020 ja 2022 ja Arttu ”Artuzio” Mustila vuonna 2021. Tähän saakka kaikki urheilupalkinnot ja tunnustukset on osoitettu vain perinteisen urheilupelien pelaajille ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun valinta oli voinut kohdistua urheilupelien ulkopuolelle. Urheilutoimittajain liitto luopui urheilupelirajauksesta vuoden 2023 lopulla.

Nikita ”derke” Sirmitevin tunnustus vuoden kilpapelaajaksi 2023 on merkittävä saavutus e-urheilun maailmassa. Tämä osoittaa e-urheilun kasvavaa suosiota ja hyväksyntää laajemmassa urheiluyhteisössä ja Sirmitevin palkitseminen on merkki muuttuvasta asenteesta kilpapelaamista kohtaan.

 

Kuva: @RIOT GAMES

Muut uutiset