MM-kisajoukkueen taival päättyi pudotuspeleihin

Julkaistu la 11. marraskuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

Etelä-Korean Busanissa pelattavan, IESF:n elektronisen urheilun MM-turnaus loppui Suomen maajoukkueelta Tekken 7:n ja CS:GO:n turnauksissa pudotuspeleihin.

MM-kisajoukkueen Tekken 7 edustajana toimiva Joni Huovinen eteni täpärästi jatkoon pudotuspelikierroksille, mutta kärsi heti ensimmäisellä 16 pelaajan kierroksella tappion Israelin Michael Karkazshvilille 0-3 ja putosi turnauksesta.

Counter-Strike: Global Offensiven puolella Suomi eteni puhtaalla kolmella voitolla neljännesvälieriin ja kohtasi kahdeksan parhaan joukossa naapurimaansa Ruotsin edustusjoukkueen. Ruotsalaiset onnistuivat kääntämään ensimmäisen kartan tappioasemasta jatkoajalle, jossa 16-19 voitoksi. Tämän jälkeen joukkue voitti vielä toisen, oman karttansa selvin lukemin 16-9 ja varmisti tiensä välieriin. Tappion seurauksena Suomen lopullinen sijoitus CS:GO -turnauksessa on 5.-8.

“Maajoukkueen putoaminen pois tässä vaiheessa turnausta on kaikille suuri yllätys ja urheilijoille hetkellisesti hyvin murheellinen muisto. Pitkä intensiivinen kilpailu- ja matkustusjakso konkretisoitui tänään väsymyksenä jokaisen pelaajan suorituksiin ja sen myötä useina pieninä, mutta ratkaisevina kompastuksina. Nyt on tärkeää mennä eteenpäin; palata kotiin, levätä ja kääntää tämän kaltaiset pettymykset arvokkaiksi ja kasvattaviksi kokemuksiksi”, kommentoi maajoukkueen joukkueenjohtaja Otto Takala.

Tänään ratkaistussa Tekken 7 -finaalissa voittajaksi selviytyi Filippiinejä edustava Dayo Andreij Hosea Albar. Counter-Strike: Global Offensiven ja League of Legendsin finaalipelit pelataan huomenna jonka jälkeen MM-turnaustapahtuma päättyy.

Lähetykset ja otteluaikataulut päivittyvät maajoukkueen sivuille. Kuvia tapahtumasta löytyy mediapankista, jota täydennetään tapahtuman päättyessä.

Muut uutiset