Mahdollisuus hakea yläkoululeiritykseen ja urheilukion esports-linjalle

Julkaistu ma 24. heinäkuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia järjestää kaudelle 2017-2018 yläkoululeirityksiä e-urheilijoille. Syksyllä Sotkamon urheilulukiossa alkaa eSports-linja. Haut leirityksiin ja lukioon ovat käynnissä nyt.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia, VRUA, järjestää kaudella 2017-2018 yläkoululeirityksiä e-urheilijoille. Leirejä järjestetään kouluvuoden aikana neljä kappaletta ja ne kestävät jokainen kuusi vuorokautta. Leirit sijoittuvat ajanjaksolle marraskuu 2017-toukokuu 2018. Leirin valmentajina toimivat Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmentajat. Leiritykseen valitaan noin 30 urheilijaa peleistä League of Legends ja Overwatch. Ensi lukuvuoden aikana hakijoiden on oltava 7.-9. luokan oppilaita. Leiritykseen valitseminen edellyttää sitä, että urheilija sitoutuu kaikille leireille. Urheilijoiden kanssa tehdään myös urheilijasopimukset. Leirin hinta on 68 €/vuorokausi.

Leirityksessä e-urheilija majoittuu Vuokatin Urheiluopistolla ja tekee harjoituksia Urheiluopistolla sekä Break Sokos Hotel Vuokatissa sijaitsevassa eSports Centerissä. Koulutehtävät tehdään iltapäivisin Vuokatin Urheiluopiston tiloissa. Urheilija järjestää itse kouluasiansa oman koulunsa opettajien kanssa, mutta Vuokatissa yläkoulun opettaja on urheilijoiden käytettävissä ja auttaa tehtävien tekemisessä. Leiritys sisältää tutustumisen VRUA:n urheilijan polkuun, koulun yhdistämisen leiriin, omatoimista ja ohjattua harjoittelua sekä peliteoriaa ja ryhmätyöskentelyä. Leirityksen painopisteet ovat lajiharjoittelu, fyysinen harjoittelu, elämänhallinta, ravitsemus, mentaaliharjoittelu ja opetus. Leirillä tehdään myös pelaajatestausta ja -analysointia. Urheilija saa leiriltä työkalut tehokkaampaan ja parempaan omatoimiseen harjoitteluun sekä harjoittelunsa analysointiin.

Haku leiritykseen päättyy 23.10.2017. Hakulomakkeen voi täyttää täällä: https://goo.gl/forms/4kxSpVp3lHMibBP53.

Lisätietoa: http://www.vuokattirukaurheiluakatemia.fi/

Haku Sotkamon urheilulukion esports-linjalle on nyt käynnissä. Esports-linjan opiskelijat harjoittelevat Vuokatin urheiluopiston tiloissa, joissa on pelitietokoneet sekä analysointitilat. Opiskelijat pääsevät myös hyödyntämään urheilu- ja esports-testaustiloja. Sotkamon lukiossa opiskelee noin 350 opiskelijaa ja se sijaitsee Sotkamon kunnassa. Lukio koostuu yleislinjasta sekä urheilu- ja IB-linjoista.

Haku urheilulukion esports-linjalle päättyy 28.7.2017. Hakulomakkeen voi täyttää täällä: https://goo.gl/forms/SKG2ZuycxHZLaCPK2. Valitut julkistetaan 31.7.2017.

Lisätietoa: http://www.sotkamonlukio.fi/fi/

Muut uutiset