Maajoukkueen pelaajaesittely: Joona "Serral" Sotala

Julkaistu to 12. marraskuuta 2015
Takaisin uutisarkistoon

Liitto lähettää vuonna 2015 kaksi edustajaa kansainvälisen elektronisen urheilun liiton, IeSF:n MM-turnaukseen, joka pelataan Soulissa, Etelä-Koreassa joulukuun ensimmäisellä viikolla. Näistä haastattelussamme toisena esittäytyy StarCraft 2: Legacy of the Void -pelaajana Joona "Serral" Sotala.

serral2

Nimi: Joona Sotala
Nimimerkki: Serral
Ikä: 17
Peli: StarCraft 2
Joukkue: mYinsanity
Twitter: @mYiSerral

 • Turnausmenestys:
  • Kansainväliset:
   • Dreamhack: top16
   • WCS Premier 2015 Season 1 (Season 2 ja 3 Challenger):
   • Copenhagen Games 2014: 3-4
  • Kotimaiset:
   • Insomnia XVII: 2.
   • #Oletvoittaja: 1.
   • Insomnia XV: 1.
   • Fraktio plays Starcraft II: 1.
   • Assembly Winter 2015: 2.
   • Assembly Summer 2014: 2.

 

Esittele lyhyesti itsesi

Nimeni on Joona Sotala, pelinimenä käytän Serralia. Olen 17-vuotias ja opiskelen Järvenpään lukiossa toista vuotta. Pelaan Starcraft2:sta sveitsiläisessä team mYinsanityssa ja pelaan zerg-rotua.

Kerro omin sanoin lyhyesti ja ytimekkäästi vähän esportsista tietävälle, mistä pelaamassasi StarCraft 2 -pelissä on kyse.

Starcraftin tavoite on sinäänsä hyvin yksinkertainen, mutta pelissä todella hyväksi tuleminen tulee viemään paljon aikaa. Pelissä tarkoitus on tasapainoitella teknologian, talouden ja armeijan välillä. Lopulta voitto tulee, kun vastustaja näkee tilanteen voittamattomaksi ja luovuttaa tai jos vastustajan kaikki rakennukset tuhoutuvat. Pelissä saa valita 3 rodun väliltä mikä itselle sopii parhaiten, sillä roduilla on hyvin erilaisia pelityylejä.

Kerro peliurastasi – alusta ja SC:Broodwarin ja SC 2:n aloittamisesta.

Starcraftin pelaaminen alkoi Broodwarista, jota aloitin pelaamaan vuoden ennen Starcraft2 julkaisua. Starcraftin pelaamisen aloittaminen oli todella luontevaa, sillä veljeni pelasi jo tätä. Tämä aika Broodwarin kanssa kuitenkin oli täysin hupia hakevaa ilman mitään tavoitteita, kuten Starcraft2:kin alussa. Kun sain ensimmäisen joukkueeni, ymmärsin että voisin menestyäkin pelaamalla ja aloitin vakavamman harjoittelun. Pelasin ensin Suomalaisessa eXelon Gamingissa, tämän jälkeen toisessa suomalaisessa joukkueessa ENCE eSportissa. Kolmas joukkueeni oli mYinsanity, jossa myös nyt olen.

Olet pelannut jo jonkin aikaa myInsanity -joukkueessa. Kerro, miten päädyit joukkueeseen ja millaista siellä on ollut pelata.

Olen pelannut nyt jo vähän yli puolitoista vuotta mYi:ssä ja kerran olenkin jo uusinut sopimukseni tämän kanssa. Pääsin joukkueeseen helmikuun lopulla 2014, kun he minua kysyivät tähän. Tähän asti joukkue on antanut minulle täyden tuen, ja antanut mahdollisuuden päästä turnauksiin ympäri Eurooppaa. Joukkue on antanut minulle myös mahdollisuuden tavata uusia ihmisiä sekä parantaa englannin kieltäni. Tähän asti mYi:n kanssa on ollut ilo toimia ja toivottavasti tuleekin olemaan.

StarCraft 2 on ollut IeSF-pelinä jo monta vuotta peräkkäin. Osaatko arvioida yhtään, millainen osallistujakunta on tulossa? Onko turnauksesta tulossa kovatasoinen?

Sanoisin, että turnaus tulee olemaan kovatasoinen, kuten ennenkin. Koska pelaajia ollaan rajoitettu eri maista, ei vastaan tule niin montaa korealaista kuten muissa turnauksissa. Tämä laskee turnauksen tasoa vähän, mutta antaa muillekin maailman pelaajille mahdollisuuden menestyä, korealaisten ollessa ylivoimaisia.

Mitkä ovat tavoitteesi Soulin turnauksessa?

Kuten jo aiemmin mainitsin, korealaisten vähäinen määrä tulee auttamaan menestymään. Tämän takia olenkin nostanut omat tavoitteeni aika korkealle, tarkoituksena olisi vähintään päästä semifinaaleihin, ehkä jopa finaaleihin. Tämä kuitenkin tulee riippumaan myös, minkälaisen lohkon ja bracketin saan.

Miten aiot harjoitella IeSF-turnausta varten?

Iesf-turnaukseen aion harjoitella paljon, sillä tavoitteena on menestyä ja tämä on yksi parhaimmista turnauksista saada menestystä. Mitä harjoitteluun yleensä tulee, niin se on pelaamista ja virheistä oppimista pääasiassa.

Mitkä ovat tällä hetkellä kaikkein arvostetuimpia SC 2 -turnauksia maailmalla? Millaiselta IeSF-turnaus näyttää näihin muihin turnauksiin verrattuna?

Iesf ei varmastikaan ole läheskään kaikista arvostetuin turnaus. Kyllä suurimmat turnaukset Koreassa on vain paljon arvostetumpia ja myös esimerkiksi Dreamhackit.

SC 2:ssa pelataan erilaisilla roduilla. Voitko selventää hieman, mitä tietyllä rodulla pelaaminen tarkoittaa ammattipelaajan näkökulmasta? Mitä esimerkiksi tarkoittaa, että pelaat juuri Zerg-rodulla.

Starcraft2 jakautuu kolmeen rotuun, ensimmäisenä on Terranit, jotka ovat tavallaan vain ihmisiä, kun taas Protossit ovat kehittyneempiä olioita. Sitten on vielä zergi, joka on ”hirviö”rotu, tarkoituksena on vain ylijuosta vastustaja. Kaikkia rotuja pelataan eri tavalla, passiivisesti tai aggressiivisesti. Itse tykäistyn zergin ominaisuuteen olla todella agressiivinen pienillä määriä yksiköitä ja lopulta hyökätä kaikella.

Millaisia peliä tullaan näkemään Soulissa StarCraft 2 -turnauksessa?

Tulen pelaamaan omalla tavallani, mikä on pelata turvallisesti ilman suurempia riskejä. Tietysti tarkoituksena olisi yllättää joitakin vastustajia myös erilaisilla strategiolla.

Mitä odotat Soulin kisamatkalta?

Odotan kisamatkalta, että pääsen pelaamisen sijasta vähän näkemään itse Koreaakin, vaikka kyllä turnaus tulee olemaan se kaikista tärkein asia. Matkasta tulee hauska ja mahtava kokemus.

Vapaa sana 

Haluan kiittää mYi:tä, taustajoukkoja ja fanejani, että olette tukeneet minua urallani ja nyt olen menossa edustamaan Suomea. Seuratkaa pelejäni ja minua voi seurata twitterissä.

Muut uutiset