Maajoukkueen pelaajaesittely: Antti "Kufdon" Lammi

Julkaistu ti 3. marraskuuta 2015
Takaisin uutisarkistoon

Liitto lähettää vuonna 2015 kaksi edustajaa kansainvälisen elektronisen urheilun liiton, IeSF:n MM-turnaukseen, joka pelataan Soulissa, Etelä-Koreassa joulukuun ensimmäisellä viikolla. Näistä haastattelussamme ensimmäisenä esittäytyy Hearthstonea pelaava Antti "Kufdon" Lammi.

Kufdon

Nimi: Antti Lammi
Nimimerkki: Kufdon
Ikä: 22
Peli: Hearthstone
Joukkue: RCTIC eSports
Twitter: @KufdonHS
Twitch: twitch.tv/kufdon

  • Turnausmenestys:
    • Kansainväliset:
      • Vulcun Deckmasters: 9.-12.
      • Assembly Summer 2015: Alkulohkot
    • Kotimaiset:
      • Insomnia XVII: 2. sija
      • Lantrek 2015: Alkulohkot
      • Assembly Summer 2014: top 8
    • Avoimet:
      • Hearthlytics Open #5: 1.
        Hearthstone.fi #29: 1.

 

Deckmasters

Esittele lyhyesti itsesi

Olen Antti Lammi, 22-vuotias opiskelija Turusta. Hearthstonea olen pelaillut betasta asti, mutta vasta kuluneen vuoden aikana olen toden teolla alkanut panostaa pelissä menestymiseen. Pelaajana minut parhaiten tunnetaan Vulcun Deckmasters- turnauksessa saamastani menestyksestä, mutta olen myös menestynyt Ladder-pelaajana kohtalaisen hyvin.

Kerro omin sanoin lyhyesti ja ytimekkäästi vähän esportsista tietävälle, mistä pelaamassasi Hearthstone-pelissä on kyse.

Hearthstone on keräilykorttipeli, jossa rakennetaan 800 kortista 30 kortin kokoisia pakkoja yhdeksälle eri hahmoluokalle. Taito pelissä koostuu pakanrakennustaidosta ja päätöksenteosta pelien sisällä.

Hearthstonessa pelataan erilaisilla pakoilla. Voitko selventää hieman, mitä pakat ovat ja miten ne eroavat toisistaan?

Pakka koostuu 30 kortista. Se mitä kortteja pakassaan käyttää määrää käytännössä millaisella strategialla pelin pyrkii voittamaan. Pakkatyypit jakaantuvat käytännössä neljään eri kategoriaan: Aggropakat pyrkivät pelaamaan paljon halpoja minion-kortteja ja voittamaan pelin mahdollisimman nopeasti. Midrangepakat toimivat vähän kuin aggropakat, mutta käyttävät myös hieman kalliimpia minioneita. Control-pakkojen strategiana on tuhota vastustajan pelaamia kortteja ja voittaa lopulta kalleilla minioneilla. Näiden lisäksi on vielä olemassa Combo-pakkoja, jotka pyrkivät nostamaan paljon kortteja ja viivyttelemään peliä, kunnes pystyvät voittamaan pelin jollakin tuhoisalla korttiyhdistelmällä.

Pelaat RCTIC eSports-joukkueessa. Kerro, miten päädyit joukkueeseen ja millaista siellä on ollut pelata.

RCTIC otti minuun yhteyttä menestyttyäni Vulcun-turnauksen karsinnoissa. Deckmasters-turnaus oli tähän asti yksi suurimmista Hearthstone-turnauksista. Organisaatio on tukenut hienosti urakehitystä ja mahdollistaa muun muassa kuun lopulla Dreamhack Bucharest turnaukseen osallistumisen, mihin ei omalla kukkarolla olisi missään nimessä varaa lähetä. Pelkästään positiivisia kokemuksia tiimistä.

RCTIC eSports -tiimissäsi pelaa kolme Hearthstone-pelaajaa. Miten tiimikaverien kanssa pelaaminen vaikuttaa harjoitteluusi?

Hyvät harjoituspartnerit ovat aina tärkeitä. Henkilökohtaisesti joukkuekohtaiset harjoitukset eivät ole hirveän suuressa roolissa. Meillä on Suomen HS-yhteisössä ihan hyvä joukkuehenki laajemminkin: uusia pakkoja jaetaan muille pelaajille ja avoimissa cupeissa seurataan toistemme pelejä ym.

Hearthstone on nyt toista kertaa IeSF-pelinä. Osaatko arvioida yhtään, millainen osallistujakunta on tulossa? Onko turnauksesta tulossa kovatasoinen?

Kokonaisuutena odotan kohtalaisen kovatasoista turnausta. Turnauksessa nähdään varmasti jokunen isokin nimi ja monia vähän tuntemattomampia huippupelaajia. Joukkoon pitäisi kuitenkin mahtua myös jokunen vähän helpompi vastus.

Mitkä ovat tavoitteesi Soulin-turnauksessa?

Ilman muuta lähden hakemaan huippusijoitusta. Vähintään kolmen parhaan joukkoon sijoittuminen olisi itselle tyydyttävä suoritus. Hearthstonessa on aina kuitenkin sattumalla oma roolinsa, joten en ota näitä tavoitteita kovin vakavissani. Pyrin valmistautumaan mahdollisimman hyvin ja pelaamaan mahdollisimman korkealla tasolla itse pelit. Katsoo mihin se sitten riittää.

Miten aiot harjoitella IeSF-turnausta varten?

Pyrin pelaamaan mahdollisimman paljon seuraavien parin kuukauden aikana paitsi ladder-pelejä niin myös avoimia turnauksia. Ennen Assemblyjä pyrin myös taulukoilla laskeskelemaan parhaita strategioita turnaukseen matemaattisesti eri matchuppien voittoprosentteja ja todennäköisimpiä pakkalinjoja arvioimalla. Assemblyillä tulos jäi vaisuksi, mutta metodi oli sikäli onnistunut että omat pakkani olivat turnaukseen todella hyvät, joten käytän varmasti myös tätä uudestaan. Ennen IeSF-kisoja osallistun myös vielä pariin muuhun turnauksen, joten ne käyvät myös harjoituksesta kisoja varten.

Mitkä ovat tällä hetkellä kaikkein kovatasoisimpia Hearthstone-turnauksia maailmalla?

Kovatasoisimpiin turnauksiin voidaan lukea mm. Blizzconin MM-kisat, Viagame House Cupit ja ESL Legendary Seriesit. Kenties kaikkein kovatasoisin turnaus tähän mennessä oli kuitenkin Archon Team League-joukkueturnaus. Liigaformaatti soveltuu muutenkin Hearthstoneen todella hyvin. Turnauksessa nähtiin lähes kaikki maailman parhaat pelaajat, eikä jäänyt paljoa jossiteltavaa oliko lopulta Nihilumin voitto turnauksessa ansaittu.

Millaisia pakkoja tullaan näkemään Soulissa?

Sitä on vielä aivan liian varhaista arvioida. Huippupelaajien keskuudessa pelin meta muuttuu lähes viikoittain (vaikka Patron-warrior onkin ollut kiistatta paras pakka jo todella pitkään), joten on liki mahdotonta sanoa mitä pakkoja pelataan vielä reilun kuukauden päästä. Toki ellei jokin muutu ennen Soulia, Patroneita nähdään varmasti yhä paljon.

Mitä odotat Soulin kisamatkalta?

Tiukkoja pelejä, kohtalaista menestystä ja ikimuistoista kokemusta.

Muut uutiset