Liittokatsaus #2: Uusi toiminnanjohtaja ja uusi hallitus!

Julkaistu pe 20. marraskuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon
Liitto on vuosien varrella lähettänyt jäsenilleen säännöllistä jäsenkirjettä suunnilleen jokaisen hallituksen kokouksen jälkeen. Tällä tavalla jäsenistö on pysynyt perillä hallituksen tekemistä päätöksistä ja liiton toiminnasta. Elokuussa hallitus päätti että jäsenkirjeen lisäksi julkaistaan liittokatsaus julkisesti liiton verkkosivuilla. Liittokatsaus sisältää lyhyen katsauksen hallituksen päätöksiin ja tekee nostoja liiton päivittäisestä toiminnasta.

Alkusanat: Uusi toiminnanjohtaja ja uusi hallitus!

Liitto on vuosien varrella lähettänyt jäsenilleen säännöllistä jäsenkirjettä suunnilleen jokaisen hallituksen kokouksen jälkeen. Tällä tavalla jäsenistö on pysynyt perillä hallituksen tekemistä päätöksistä ja liiton toiminnasta. Elokuussa hallitus päätti että jäsenkirjeen lisäksi julkaistaan liittokatsaus julkisesti liiton verkkosivuilla. Liittokatsaus sisältää lyhyen katsauksen hallituksen päätöksiin ja tekee nostoja liiton päivittäisestä toiminnasta. Jäsenkirjeen tapaan näitä liittokatsauksia pyritään julkaisemaan aina hallituksen kokousten jälkeen.

Toiminnanjohtajan vaihdoksen ja liittokokouksen valmistelujen tuoman kiireen vuoksi tähän pyrkimykseen ei syksyllä päästy. Niinpä tämä liittokatsaus sisältää kolme hallituksen kokousta ja lähes koko syksyn toiminnan.

Mitä syksyn aikana on tapahtunut? Liitto on saanut uuden toiminnanjohtajan, uuden puheenjohtajan ja uudistuneen hallituksen. Miika Pulkkinen aloitti toiminnanjohtajan tehtävissä 16.11 ja uusi hallitus aloittaa uuden puheenjohtajan vetämänä heti vuoden alussa. Tämän lisäksi liiton toiminta on kiireisimmillään juuri syksyn aikana, sillä tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio tulee olla esillä vuosikokouksessa ja tänä vuonna näiden lisäksi tehtävälistalla oli liiton strategian päivitys vuosille 2021-2024. Strategian päivityksessä suuri rooli oli myös jäsenistöllä, joilta tulleet kommentit toivat viimeisen silauksen vuosikokouksessa hyväksyttyyn strategiaan.

Syksyn aikana liitto on julkaissut sekä E-urheilun oppaan vanhemmille, että Non-toxic sertifikaattikoulutuksen, joka järjestetään alkuvuodesta. Liitto on myös järjestänyt maajoukkuekarsinnat ja Suomea meneillään olevissa IESF-maailmanmestaruuskilpailuissa edustaa pelaajat Tekken, Pro Evolution Soccer ja Dota 2 -peleissä.

Nyt talven ollessa jo nurkan takana pääsemme jälleen pikkuhiljaa palaamaan arkirutiinien pariin. Luvassa on työskentelyä uuden strategian tuomien tavoitteiden parissa, vuoden 2021 toimintasuunnitelman toteuttamisessa ja yhteistyön lisäämisessä jäsenten kanssa.

Haluan vielä lopuksi muistuttaa että liiton toiminta ja suunta on jäsenten käsissä ja olikin ilo nähdä kuinka suuri osa jäsenistämme oli vaikuttamassa asioihin liiton syyskokouksessa. Muistakaa että vaikuttamista ja yhteydenpitoa saa ja pitää tehdä myös liittokokousten ulkopuolella. Toiminnanjohtajan postilaatikko on aina auki.

Miika Pulkkinen

Toiminnanjohtaja

Hallituksen 10. kokous, 22.9.2020

Läsnäolijat: Joonas Kapiainen (puheenjohtaja), Otto Takala, Ville Qvist, Kimmo Leinonen, Jussi Korpimäki, Niklas Hirvelä, Valtteri Palonkorpi,  Mikael Rauhansalo, Mirka Otsonkoski.

Poissa: Aku Aarva, Timo Pölkki, Kati Haapanen, Jens Brännback.

Nuoriso ja koulutus

Opiskelijoille suunnattu Educational Masters on lähtenyt hienosti käyntiin. Mukana ensimmäisellä kaudella on noin 300 ammattikoulu- ja lukio-opiskelijaa. Liiga huipentuu finaaleihin 5.12. Lisätietoa liigasta löytyy liiton uutisesta.

Monipuolisesti vanhemmille ja kasvattajille e-urheilua avaava E-urheilun opas vanhemmille on edennyt julkaisuvaiheeseen. 

Liittokokouksen järjestelyt

Päätettiin järjestää liiton syyskokous pääkaupunkiseudulla marraskuussa. Liittokokoukseen toteutetaan etäosallistumismahdollisuus.

Päätettiin lähettää vuosille 2021-2024 kaavailtu strategiaehdotus jäsenille kommentointia varten. Strategiaehdotus keräsi jäseniltä kourallisen kommentteja ja sitä muokattiin kommenttien perusteella ennen syyskokousta.

Liittokokouksen materiaalit päätettiin hyväksyä kahdessa seuraavassa hallituksen kokouksessa.

Jäsenhakemus: Finesports Oy

Päätettiin hyväksyä liiton jäseneksi Finesports. Finesports on keväällä 2020 perustettu yritys, joka järjestää pelivalmennuksia ja erilaisia tapahtumia tiloissaan Lempäälässä.

Muutokset jäsenistöön

Todettiin Tampereen Esports Klubi ry (TESK) ja Psyche’s Royale Gaming ry (PRG) eronneiksi liitosta.

IESF MM-kisat

Päätettiin lähettää Dota 2 -joukkueen valmentaja kisoihin niin, että kyseinen henkilö toimii koko maajoukkueen joukkueenjohtajana, mikäli Suomi karsiutuu alueellisista karsinnoista lopputurnaukseen. Alueellisissa karsinnoissa Suomea edustaa Dota 2 -joukkueen lisäksi pelaajat Tekken 7 ja PES 2020 -peleissä.

Hallituksen 11. kokous, 21.10.2020

Läsnäolijat: Joonas Kapiainen (puheenjohtaja), Otto Takala, Ville Qvist, Aku Aarva, Jussi Korpimäki, Niklas Hirvelä, Valtteri Palonkorpi, Mirka Otsonkoski.

Poissa: Kimmo Leinonen, Timo Pölkki, Kati Haapanen, Jens Brännback.

Toiminnanjohtajan rekrytointi

Todettiin Mikael Rauhansalon jättäneen toiminnanjohtajan tehtävän henkilökohtaisiin syihin vedoten.

Päätettiin aloittaa uuden toiminnanjohtajan rekrytointi mahdollisimman pian. Rekrytoinnissa uudeksi toiminnanjohtajaksi valittiin Miika Pulkkinen.

Urheiluopistoyhteistyö

Todettiin että on lähetetty yhteistyökutsu oppilaitostyöryhmän jäsenille.

Jäsenhakemus: Special eSports – Esteettömän eUrheilun Tuki ry

Päätettiin hyväksyä liiton jäseneksi Special eSports – Esteettömän eUrheilun Tuki ry. Special eSports – Esteettömän eUrheilun Tuki ry kehittää ja edistää elektronisen urheilun mahdollisuuksia erityisryhmille Suomessa.

Jäsenhakemus: Visu Gaming ry

Päätettiin hyväksyä liiton jäseneksi Visu Gaming ry. Visu Gaming ry järjestää nuorille pelaajille turnauksia, valmennuksia, tapahtumia sekä omistaa pelitalon Helsingin keskustassa, jossa jäsenet pääsevät pelaamaan paikan päällä.

Jäsenhakemus: Raketti E-Sports ry

Päätettiin hyväksyä liiton jäseneksi Raketti E-Sports ry. Rakettiliigana tunnettu yhdistys on perustettu vuonna 2019 ja se keskittyy Rocket League -peliin. Yhdistys järjesti Suomen ensimmäisen kilpailullisen liigan Rocket Leaguessa, Rakettiliiga PRO:n.

Jäsenhakemus: SAWO ESPORTS Oy

Päätettiin hyväksyä liiton jäseneksi SAWO ESPORTS. SAWO ESPORTS on savolainen esports-organisaatio, jossa on mukana myös urheiluseuroja Kuopiosta (KalPa ja KuPS) ja Iisalmesta (IPK).

Varusmiespalveluksen lykkäyskirjeet

Hyväksyttiin esitys, joka määrittää uudet kriteerit varusmiespalveluksen lykkäyskirjeiden kirjoittamiseen. Lykkäyskirjeitä voivat kirjoittaa liiton puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat.

eSM 2020

Todettiin, että Rocket Leaguen eSM-kilpailut saadaan aiemmasta tiedosta poiketen järjestettyä. ESM-kilpailun järjestämisoikeus on myönnetty Raketti E-Sports ry:lle.

Hallituksen 12. kokous, 28.10.2020

Läsnäolijat: Joonas Kapiainen (puheenjohtaja), Otto Takala, Ville Qvist, Aku Aarva, Jussi Korpimäki, Niklas Hirvelä, Mirka Otsonkoski.

Poissa: Kimmo Leinonen, Timo Pölkki, Kati Haapanen, Jens Brännback.

Liiton syyskokouksen materiaalit

Hyväksyttiin syyskokouksen materiaalit.

Valmisteltiin hallituksen esitykset syyskokoukseen liittymis- ja jäsenmaksun suuruudesta, sekä tilintarkastajasta ja tämän varahenkilöstä.

Liiton syyskokous, 14.11.2020

Läsnolijat: Paikalla oli 13 yritysjäsentä, 20 yhdistysjäsentä ja 8 puhe- ja läsnäolo-oikeuden omaavaa jäsenen edustajaa, liiton työntekijää tai hallitusvaalien ehdokasta.

Vuoden 2021 toimintasuunnitelma ja talousarvio

Esiteltiin ja hyväksyttiin vuoden 2021 toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Liittymis- ja jäsenmaksu

Päätettiin jäsenmaksun summaksi vuodelle 2021 50 euroa, niin että ensimmäinen jäsenyyden vuosi on ilmainen. Liittymismaksua ei ole. Kannattajajäsenmaksun suuruudeksi päätettiin 500 euroa.

Puheenjohtaja

Valittiin liiton puheenjohtajaksi vuosille 2021-2022 Ville Qvist. Ehdolla ei ollut muita henkilöitä. 

Qvist on toiminut aiemmin liiton varapuheenjohtajana. Neljä vuotta liiton puheenjohtajana toiminut Joonas Kapiainen ei asettunut enää ehdolle.

Liittohallitus

Erovuorossa hallituksesta oli Kimmo Leinonen, Niklas Hirvelä, Ville Qvist, Aku Aarva, Jens Brännback (varajäsen) ja Timo Pölkki (varajäsen).

Liittohallituksessa jatkavat vuoden 2021 loppuun saakka Otto Takala, Jussi Korpimäki ja Kati Haapanen.

Päätettiin pitää hallituksen koko ennallaan, eli puheenjohtajan lisäksi hallitus sisältää 7 jäsentä ja 2 varajäsentä.

Liittohallitukseen valittiin suljetulla lippuäänestyksellä Aku Aarva, Mirka Otsonkoski, Arttu Hämäläinen, Kimmo Leinonen, Tuomas Rauhansalo (varajäsen) ja Christian Joutsenvuori (varajäsen).

Muut ehdolla olevat henkilöt olivat Niklas Hirvelä, Toni Luhtapuro, Markus Hyytinen, Richard Withers ja Aaron Vihersola.

Strategia vuosille 2021-2024

Esiteltiin ja hyväksyttiin päivitetty strategia vuosille 2021-2024. Strategian valmistelussa oli kuultu jäseniä ja jäsenten ehdotukset olivat muokanneet lopullista strategiaa. Aiempi strategia oli voimassa vuoden 2022 loppuun saakka, mutta strategiaa päätettiin vuoden 2019 syyskokouksessa päivittää, sillä suuri osa strategian mittareista oli jo täytetty tai koettiin mittarien olevan saavuttamattomissa.

Päivitetty strategia tulee lähiaikoina nähtäväksi liiton verkkosivuille.

Liiton jokapäiväinen toiminta

Liittoon viisi uutta jäsentä

null

Suomen elektronisen urheilun liittoon saatiin jälleen uusia jäseniä, kun liittohallitus hyväksyi jäseniksi seuraavat organisaatiot: Finesports, SAWO ESPORTS, Special eSports – Esteettömän eUrheilun Tuki ry, VISU Gaming ja Rakettiliiga. Uudet jäsenet hyväksyttiin viimeisimmän liittokatsauksen jälkeen pidetyissä hallituksen kokouksissa, syksyn 2020 aikana. Lisätietoa uusista ja vanhoista jäsenistä löydät liiton jäsensivulta.

E-urheilun opas vanhemmille

null

Kansallisen Peliviikon kunniaksi Suomen elektronisen urheilun liitto julkaisi E-urheilun oppaan vanhemmille. Oppaaseen on koottu laajasti tietoa elektronisesta urheilusta Suomessa ja maailmalla, sen harrastamisesta, ammattipelaamisesta, uramahdollisuuksista ja monesta muusta aiheesta. Opas on luettavissa osoitteessa vanhemmille.seul.fi.

Suomen maajoukkueen otteet IESF:n alueellisessa turnauksessa

null

Suomen maajoukkueen karsinnoista Suomea edustamaan eteni Tekken 7 -pelistä Joni “Jopelix” Huovinen, Pro Evolution Soccer -pelistä Jussi “Grillsmak” Aalto ja Dota 2 -pelistä HAVU Gaming, eli Perttu “Megabauss” Pesonen, Samu “MTD” Hautala, Mikael “GreedoT1” Sainio, Aapo “Nukkumatti” Riikonen, sekä Jan “Womber” Kylmänen. Dota 2 -joukkueen valmentajana toimii Benjamin “Notah” Läärä. 

International Esports Federationin (IESF) järjestämät maailmanmestaruuskisat aloitettiin aiemmista vuosista poiketen alueellisilla kilpailuilla. Alueellisista kilpailuista Israelin Eilatissa pelattaviin finaaliotteluihin pääsevät Tekken 7 ja Pro Evolution Soccer -peleistä 16 parasta pelaajaa ja Dota 2 -pelistä 10 parasta joukkuetta. Lisätietoja aluejaosta ja meneillään olevien alueellisten kilpailujen tuloksista löydät täältä.

Non-toxic -sertifikaattikoulutus

Suomen elektronisen urheilun liitto järjestää yhteistyössä Non-toxic – syrjimätön pelikulttuuri -hankkeen kanssa Non-toxic -sertifikaattikoulutuksen. Koulutus on tarkoitettu järjestöille jotka toimivat pelaamisen ja e-urheilun parissa. Osallistujat pääsevät keskustelemaan pelikulttuurissa nähdystä syrjinnästä muiden toimijoiden kanssa ja saavat ideoita kuinka järjestö voi toiminnallaan vaikuttaa nykyiseen tilanteeseen. Lisätietoa koulutuksesta löydät liiton uutisesta.

eSM 2020

Elektronisen urheilun suomenmestaruuskisojen viimeiset mestaruudet ovat nyt jaossa! Syksyn aikana mestareiksi on kruunattiin Counter-Strike: Global Offensive -pelissä HAVU Gaming ja NHL 2020-pelissä Arttu ”Artuzio” Mustila sekä FILADELPHIA. Ratkaisematta vuoden 2020 osalta on vielä Opiskelijoiden eSM-titteli Counter-Strikessä, sekä eSM-mestaruudet PlayerUnknown’s Battlegrounds, Rocket League ja League of Legends -peleissä.

Lisätietoja kisoista voi lukea kisojen verkkosivuilta.

Ottelut-portaali

Suomen elektronisen urheilun liiton ajankohtainen ottelu- ja tulosportaali, SEUL Ottelut -portaali, palvelee osoitteessa ottelut.info. Palvelun tarkoitus on tarjota suomalaisille e-urheilun seuraajille ja muille kiinnostuneille keskitettyä ja ajankohtaista tietoa siitä, milloin ja mistä suomalaisten joukkueiden ja pelaajien otteluita voi seurata.

SEUL Ottelut -portaalin Twitteriin julkaistaan päivittäin tietoa tulevista otteluista, joissa pelaa suomalaisia kilpapelaajia. Mikäli jokin turnaus tai pelititteli on jäänyt lisäämättä portaaliin, voi liitolle lähettää vinkkejä sähköpostitse osoitteeseen ottelut@seul.fi.

Jäsenesittelyt

null

Liitto julkaisee verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan 10-vuotisjuhlavuoden aikana jäsenesittelyitä. Esittelyissä kerrotaan esimerkiksi jäsenten toiminnasta, tulevaisuuden suunnitelmista sekä toiminnan kehittymisestä vuosien varrella. Jäsenesittelyistä on lähetetty sähköpostia jäsenille.

Tapahtumakalenteri ja uutisointi jäsenten toiminnasta

Liitto ylläpitää verkkosivuillaan tapahtumakalenteria, jonka tarkoituksena on tarjota tietoa kotimaisista pelaamisen ja elektronisen urheilun tapahtumista. Mikäli huomaat listassa puutteita, voit olla yhteydessä yhteisökoordinaattoriin osoitteessa valtteri.palonkorpi@seul.fi. Kerrothan tapahtumasta ilmoittaessa ainakin seuraavat asiat: ajankohta ja tapahtumapaikka, mahdollisten tietokonepaikkojen määrä, ohjeet lippujen hankkimiseen, suurimmat turnaukset ja mahdollinen muu ohjelma.

Tulevat tapahtumat

Yhteystiedot

Joonas Kapiainen

Puheenjohtaja

joonas.kapiainen@seul.fi

Miika Pulkkinen

Toiminnanjohtaja

miika.pulkkinen@seul.fi

Valtteri Palonkorpi

Yhteisökoordinaattori

valtteri.palonkorpi@seul.fi

Mirka Otsonkoski

Projektikoordinaattori

mirka.otsonkoski@seul.fi

Vastuuvapauslauseke: Suomen elektronisen urheilun liiton, SEUL ry:n liittohallitus julkaisee vapaaehtoisesti julkisesti avoimuuden vuoksi keskeisimmät kohdat viimeisimmän hallituksen kokouksen päätöksistä ja keskeisimmät kokouksessa käsitellyistä asioista. Liittohallitus ei julkaise työntekijöihin tai liiton talouteen kohdistuvia päätöksiä ja tietoja sellaisenaan ja pidättää oikeuden päättää päätösluettelon sisällöstä.

Kuva: Arttu Kokkonen / SEUL ry

Muut uutiset