Liittokatsaus #1: Jäsenkirje muuttaa muotoaan

Julkaistu to 17. syyskuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon
Liitto on aikaisemmin lähettänyt säännöllisesti jäsenilleen jäsenkirjettä, suunnilleen jokaisen hallituksen kokouksen jälkeen. Tällä tavoin olemme pitäneet jäsenistöä perillä hallituksen tekemistä päätöksistä sekä liiton jokapäiväisestä toiminnasta.

Alkusanat: Syksy toi tullessaan avoimuutta ja suunnittelua

Liitto on aikaisemmin lähettänyt säännöllisesti jäsenilleen jäsenkirjettä, suunnilleen jokaisen hallituksen kokouksen jälkeen. Tällä tavoin olemme pitäneet jäsenistöä perillä hallituksen tekemistä päätöksistä sekä liiton jokapäiväisestä toiminnasta. 

Hallituksen elokuun kokouksessa päätettiin jatkossa julkaista jäsenkirjeen lisäksi liittokatsaus julkisesti verkkosivuillamme. Tämä on yksi askel eteenpäin työssä tuoda toimintaamme tunnetuksi. Liittokatsauksia pyritään jatkossakin julkaisemaan aina hallituksen kokouksen jälkeen. Se sisältää lyhyen katsauksen hallituksen kokouksen päätöskohtiin, sekä nostoja edellisen liittokatsauksen jälkeisestä päivittäisestä toiminnasta.  Jos jokin asia kiinnittää huomiosi, avaamme aiheita mahdollisuuksien mukaan mieluusti tarkemmin. Yhteystiedot löydät katsauksen lopusta.

Mitä meillä sitten on tällä hetkellä pöydällä? Esimerkiksi Educational Masters -koululiigan käynnistys, tulevan vuoden eSM-kilpailuihin valmistautuminen, osallistuminen Non-toxic -hankkeen työskentelyyn, Opetus- ja kulttuuriministeriön yleisavustuksen valmistelu, nuorisotoiminnan kehittämishankkeen valmistelu ja Pohjoismaiden elektronisen urheilun liittojen yhteistyön vahvistaminen. Syksyyn kuuluu myös merkittävänä tehtävänä tulevan vuoden suunnittelu toimintasuunnitelman ja talousarvion muodossa, unohtamatta strategian päivitystä. Strategialuonnos lähtee lähiaikoina jäsenille kommentoitavaksi, ja strategian päivityksestä päätetään liittokokouksessa 

Syksy on kiireistä aikaa. Monta rautaa tulessa, mutta on hyvin innostavaa huomata, miten samat tavoitteet ja painopisteet pistävät esiin eri projekteista. Esimerkiksi kilpailutoiminnan kehittäminen harrastetasolla sekä yhteistyön lisääminen jäsenten kanssa entisestään tulevat olemaan kantavia teemoja jatkossakin. Jäsenten yhteydenotot ovat aina mukavia ja antoisia, ja olen jatkossakin aina jäsenten käytettävissä tarpeen vaatiessa. Liitolla on selkeä visio, jonka eteen saa ylpeänä tehdä töitä.

Mikael Rauhansalo

Toiminnanjohtaja

Hallituksen 9. kokous, 18.8.2020

Läsnäolijat: Joonas Kapiainen (puheenjohtaja), Otto Takala, Ville Qvist, Aku Aarva, Kimmo Leinonen, Jussi Korpimäki, Niklas Hirvelä, Valtteri Palonkorpi,  Mikael Rauhansalo, Mirka Otsonkoski.

Poissa: Timo Pölkki, Kati Haapanen, Jens Brännback.

Liittokokous

Päätettiin liittokokouksen päivämääräksi 14.11.2020. 

Jäsenhakemus: ISO ry

Päätettiin hyväksyä liiton jäseneksi ISO Esports.

eSM 2021

Päätettiin avata kilpailutus vuoden 2021 elektronisen suomenmestaruuskisojen järjestämisoikeudesta syyskuussa.

Esitys Educational Masters -sarjan järjestämiseen osallistuminen

Puheenjohtaja esitti aloitettavaksi yhteistyön SJ Gamingin kanssa koulujen välisen Educational Masters -liigan järjestämiseksi. Hallitus keskusteli kansanopistojen osallisuudesta kilpailukokonaisuudessa, ja päätti hyväksyä yhteistyön, jos kansanopistot saataisiin mukaan kokonaisuuteen.

IESF MM-kisat

IESF:n MM-kisojen finaali on tarkoitus järjestää Israelissa joulukuun alussa. Hallitus keskusteli, onko etujen mukaista lähettää pelaajia finaaliin tilanteessa, jossa pelaajien terveys saattaa olla uhattuna. Päätettiin seurata Suomen hallituksen sekä THL:n ohjeistuksia, ja tehdä viimeinen päätös lähtemisestä marraskuun alussa.

Liiton jokapäiväinen toiminta

Educational Masters -koululiiga starttaa tänä syksynä

null

Toisen asteen oppilaitokset pääsevät syksyllä ottamaan mittaa toisistaan Counter-Strike: Global Offensiven parissa, kun SJ Esports ja Suomen elektronisen urheilun liitto käynnistävät Educational Masters -koululiigakonseptin! Liigassa ovat yhteistyössä mukana myös Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto (SAKU ry) sekä Suomen lukiolaisten liitto.

Educational Masters -koululiigalla halutaan osallistaa, aktivoida ja tukea e-urheilua harrastavia nuoria, sekä kehittää kansallista elektronisen urheilun pelaajapolkua. Tulevaisuudessa koululiigaa tullaan pelaamaan kolmella eri sarjatasolla: Junior-sarjatasolla pelaavat yläkoulut, Minor-sarjatasolla toisen asteen oppilaitokset ja Major-sarjatasolla korkeakoulut. Kansanopistot ja muut koulutuksen järjestäjät pääsevät myös mukaan kilpailutoimintaan tulevaisuudessa. Tänä syksynä liiga aloitetaan Minor-tasolla, ja muut sarjat sekä uudet pelit käynnistyvät keväällä 2021. Lisää voit lukea täältä.

URA-säätiön opintoapurahaa saatavilla myös kilpapelaajille

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakaa vuosittain opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

Myös kilpapelaajilla on mahdollisuus saada opiskeluapurahaa lukuvuodelle 2020-2021. Opiskeluapurahaa voi hakea syyskuun ajan. Täyden apurahan suuruus on 3000 euroa. Apuraha voidaan myöntää myös puolikkaana (1500 €) koko lukuvuodeksi tai vain syys- tai kevätlukukaudeksi. Lue lisää täältä.

Suomen maajoukkueen karsinnat järjestetään syyskuussa

null

Ensimmäiset Suomen maajoukkueen karsinnat International Esports Federationin vuosittaisiin maailmanmestaruuskisoihin pelattiin 5. syyskuuta, kun 15 osallistujaa otti mittaa toisistaan Tekken 7:n parissa. Palkintosijoille taistelivat kolmanneksi Erik “Jonetti”, toiseksi Matti “soNa” Sorvari ja voittajaksi Joni “Jopelix” Huovinen. Jopelix ansaitsi voitollaan myös edustuspaikan Suomen maajoukkueesta.

IESF:n maailmanmestaruuskisat etenevät karsintojen jälkeen online-vaiheeseen, kun alueelliset kisat pelataan verkon yli loka-marraskuussa. Alueellisista kisoista Tekken 7:sta ja Pro Evolution Soccerista 16 parasta pelaajaa ja Dota 2:sta 10 parasta joukkuetta pääsevät Israelin Eilatissa pelattaviin finaaliotteluihin. Lisätietoja aluejaosta täältä.

Dota 2:n Suomen maajoukkueen karsinnat pelataan 19. syyskuuta. Pro Evolution Soccerin osalta tiedotetaan myöhemmin.

Liiton CS:GO -pelisääntöjä on päivitetty

Suomen elektronisen urheilun liiton Counter-Strike: Global Offensiven pelisäännöt on päivitetty. Uudet säännöt ovat käytössä elokuun lopulla alkaneessa Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 -suomenmestaruusturnauksessa. Sääntöjä tarkasteltiin yhteistyössä erinäisten asiantuntijoiden kanssa, ja muutoksia tehtiin muun muassa karttavalintoihin, lähetyksiin, demoihin ja protesteihin. Päivitetyt säännöt löytyvät täältä.

Tutkimukset e-urheilusta

Liiton verkkosivujen Tutkimus-sivulle on koottu viime vuosina kirjoitettuja opinnäytetöitä ja Pro-Gradu-tutkimuksia. Tutkimukset käsittelevät e-urheilua erilaisista näkökulmista. Uusimpia sivuille lisättyjä töitä ovat esimerkiksi tutkimus pelaamisen näköergonomiaan ja aloittelevan e-urheilijan rasitusvaivojen ennaltaehkäisyyn liittyen. Molemmat opinnäytetyöt sisältävät myös oppaat.

eSM 2020

null

Digital Racingin vuoden 2020 suomenmestari Tuomas Tähtelä. Kuva: Niko Röytiö / SEUL ry

Elektronisen urheilun suomenmestaruuskisat ovat kovaa vauhtia käynnissä. Tuomas Tähtelä (KOVA Esports) kruunattiin suomenmestariksi Digital Racing eSM 2020 -turnauksessa elokuun alussa. Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 -turnauksen runkosarja on pelattu, ja turnaus huipentuu finaaliviikonloppuun 24.-27. syyskuuta. Virtuaalilätkässä on alkanut Finnish Championship League (FCL) -suomenmestaruusturnaus, jossa 1v1-pelimuodossa pelataan tällä hetkellä runkosarjaa ja 6v6-pelimuodoissa pudotuspelejä.

Lisätietoja kisoista voi lukea kisojen verkkosivuilta.

Ottelut-portaali

Suomen elektronisen urheilun liiton ajankohtainen ottelu- ja tulosportaali, SEUL Ottelut-portaali, palvelee osoitteessa ottelut.info. Palvelun tarkoitus on tarjota suomalaisille e-urheilun seuraajille ja muille kiinnostuneille keskitettyä ja ajankohtaista tietoa siitä, milloin ja mistä suomalaisten joukkueiden ja pelaajien otteluita voi seurata.

SEUL Ottelut -portaalin Twitteriin julkaistaan päivittäin tietoa tulevista otteluista, joissa pelaa suomalaisia kilpapelaajia. Mikäli jokin turnaus tai pelititteli on jäänyt lisäämättä portaaliin, voi liitolle lähettää vinkkejä sähköpostitse osoitteeseen ottelut@seul.fi.

Jäsenesittelyt

null

Liitto julkaisee verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan 10-vuotisjuhlavuoden aikana jäsenesittelyitä. Esittelyissä kerrotaan esimerkiksi jäsenten toiminnasta, tulevaisuuden suunnitelmista sekä toiminnan kehittymisestä vuosien varrella. Jäsenesittelyistä on lähetetty sähköpostia jäsenille.

Tapahtumakalenteri ja uutisointi jäsenten toiminnasta

Liitto ylläpitää verkkosivuillaan tapahtumakalenteria, jonka tarkoituksena on tarjota tietoa kotimaisista pelaamisen ja elektronisen urheilun tapahtumista. Mikäli huomaat listassa puutteita, voit olla yhteydessä yhteisökoordinaattoriin osoitteessa valtteri.palonkorpi@seul.fi. Kerrothan tapahtumasta ilmoittaessa ainakin seuraavat asiat: ajankohta ja tapahtumapaikka, mahdollisten tietokonepaikkojen määrä, ohjeet lippujen hankkimiseen, suurimmat turnaukset ja mahdollinen muu ohjelma.

Tulevat tapahtumat

Yhteystiedot

Joonas Kapiainen

Puheenjohtaja

joonas.kapiainen@seul.fi

Mikael Rauhansalo

Toiminnanjohtaja

mikael.rauhansalo@seul.fi

Valtteri Palonkorpi

Yhteisökoordinaattori

valtteri.palonkorpi@seul.fi

Mirka Otsonkoski

Projektikoordinaattori

mirka.otsonkoski@seul.fi

Vastuuvapauslauseke: Suomen elektronisen urheilun liiton, SEUL ry:n liittohallitus julkaisee vapaaehtoisesti julkisesti avoimuuden vuoksi keskeisimmät kohdat viimeisimmän hallituksen kokouksen päätöksistä ja keskeisimmät kokouksessa käsitellyistä asioista. Liittohallitus ei julkaise työntekijöihin tai liiton talouteen kohdistuvia päätöksiä ja tietoja sellaisenaan ja pidättää oikeuden päättää päätösluettelon sisällöstä.

Kuva: Niko Röytiö / SEUL ry

Muut uutiset