Liitto osallistuu VaCoSBE -hankkeen valmisteluun

Julkaistu ma 26. marraskuuta 2018
Takaisin uutisarkistoon

Liitto on mukana valmistelemassa VaCoSBE-hanketta.

VaCoSBE:n eli Value Co-creation in the Future eSportsBiz Ecosystem  -hankkeen tarkoitus on kehittää uutta ymmärrystä e-urheilun ekosysteemin liiketoimintamahdollisuuksista ja auttaa suomalaisia yrityksiä kehittämään tuotteille ja palveluille uusia markkinoita. Hankkeen toteuttamisesta vastaavat Turun ammattikorkeakoulu, Työterveyslaitos, VTT, Turun yliopisto sekä Itä-Suomen yliopisto. Hankkeelle haetaan Co-Innovation -rahoitusta Business Finlandista.

Tutkimushankkeessa halutaan selvittää esimerkiksi millaisen ympäristön e-urheilu tarjoaa yritysten kasvulle. Hankkeessa luodaan ymmärrystä e-urheilun ekosysteemistä liiketoimintamahdollisuuksien näkökulmasta. Hanke auttaakin suomalaisia yrityksiä kehittämään uusia markkinoita tuotteilleen ja palveluilleen.

“E-urheilu on yrityksille houkutteleva kumppani muun muassa siksi, että se tarjoaa ikkunan tulevaisuuden kuluttajien ja työntekijöiden arkeen”, kommentoi Harri Jalonen Turun ammattikorkeakoulusta.

SEUL osallistuu hankkeeseen tietoa jakavana yhteistyökumppanina. Liitto haluaa hankkeessa tukea e-urheilun ekosysteemin kasvuolosuhteita, yhdistää toimijoita ja se tarjoaa asiantuntijaosaamista hankkeelle. Kaksivuotisen tutkimushankkeen ja sen kanssa rinnakkain etenevien suomalaisten yritysten kehitysprojektien on tarkoitus käynnistyä alkuvuodesta 2019.

Lisätietoja: https://www.vacosbe.fi/
Kuva: VaCoSBE

Muut uutiset