Liiton CS:GO -pelisääntöjä on päivitetty

Julkaistu to 20. elokuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Suomen elektronisen urheilun liiton pelisääntöjä on päivitetty Counter-Strike: Global Offensive -pelin osalta. Huomenna alkavassa Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 -suomenmestaruusturnauksessa tullaan käyttämään päivitettyjä pelisääntöjä.

Counter-Strike: Global Offensiven pelisääntöihin tehtiin muutoksia muun muassa karttavalintoihin, lähetyksiin, demoihin ja protesteihin. Lisäksi pelisääntöjä stilisoitiin ja niiden kirjoitusmuotoa korjattiin. Kiitos Joel “Troijis” Pilli, Juho “Azhrak” Nieminen, Tomi “toMi” Pitkänen ja muut palautetta antaneet sekä sääntöjä tarkastelleet.

Liitto ylläpitää virallisia sääntöjä eri peleille yhteistyössä pelien yhteisöjen ja asiantuntijoiden kanssa. Liiton pelisääntöjä voi käyttää vapaasti kaikissa turnauksissa, kunhan sääntöjen yhteydessä mainitaan sääntöjen olevan SEUL ry:n viralliset säännöt. Myös sääntöjen päiväys tulee ilmetä säännöistä. Muiden pelien sääntöjä tullaan päivittämään lähitulevaisuudessa, erityisesti eSM-pelititteleiden osalta.

Kaikki liiton pelisäännöt löytyvät täältä.

SEUL:n kilpailuohjesääntöä on päivitetty vuodelle 2020

Liiton kilpailuohjesääntöä päivitettiin syksyllä 2019 kattamaan vuoden 2020 kilpailutoiminnan. Päivitetty versio on luettavissa täällä. Kilpailuohjesäännön tarkoituksena on standardoida elektronisen urheilun kilpapelitapahtumien toteuttamista sekä varmistaa pelaajille reilu kohtelu eri tapahtumissa ja kilpailuissa. Se on lisäksi luotu varmistamaan kilpailujen laatu ja taso.

Kilpailuohjesäännön osa-alueita ovat esimerkiksi tapahtumapaikkaa koskevat määräykset, dopingvalvonta, osallistumisoikeus ja pelaajalisenssi.

Kuva: Arttu Kokkonen / SEUL ry

Muut uutiset