Liitolle on myönnetty Ahos-kehittämistuki vammais- ja e-urheilun yhteistyöhön

Julkaistu pe 10. toukokuuta 2019
Takaisin uutisarkistoon

Ahos-kehittämistuki on tarkoitettu uusien ideoiden hakemiseen ja vammaisten henkilöiden liikkumismahdollisuuksien kehittämiseen.

Suomen vammaisurheilu ja -liikunta – VAU ry on myöntänyt Suomen elektronisen urheilun liitolle 8000 euron suuruisen Ahos-kehittämistuen, joka on tarkoitettu uusien mahdollisuuksien rakentamiselle liikkumis- ja/tai toimintaesteisille henkilöille elektronisen urheilun parissa. Hankkeen tavoitteena on parantaa e-urheilutapahtumien esteettömyyttä, tuoda e-urheilu esille erilaisissa vammaisurheilun ja -liikunnan tapahtumissa, mahdollistaa liikkumis- ja/tai toimintaesteisille ihmisille osallistuminen liiton toimintaan, leireihin ja kilpailuihin sekä kartoittaa e-urheilun apuvälinetilannetta.

“E-urheilu on siitä loistava laji, että se poistaa fyysisen tarpeen olla läsnä, mutta henkilö voi silti osallistua järjestettyyn toimintaan. E-urheilu pystyy siis tavoittamaan sellaisiakin henkilöitä, joita perinteinen urheilu ei tavoita ja nämä henkilöt voivat osallistua toimintaan, joka lisää esimerkiksi yhteisöllisyyttä. Haluamme ehdottomasti liittona kasvattaa vammaisurheilun toimintaa e-urheilussa. Toivomme myös tulevaisuudesssa voivamme auttaa verkkopelitapahtumajärjestäjiä esteettömyyden huomioimisessa”, kommentoi liiton hanketyöntekijä Aapo Räntilä.

Vuoden 2019 aikana liitto kokoaa kehittämistyöryhmän, joka kasvattaa osaamistaan vammaisurheilun kehittämisestä e-urheilun saralla. Vuonna 2020 osaaminen jalkautetaan kentän pariin.

”Kansallinen pelaamisen ja elektronisen urheilun kulttuuri on ollut murroksessa nyt viimeisten vuosien ajan. Digitaalisen pelaamisen ilmiön ympärille on monialaisessa yhteistyössä rakennettu valtava määrä uusia mahdollisuuksia, joista jokainen osaltaan edustaa ja tukee terveellisemmän, kokonaisvaltaisemman, tavoitteellisemman ja yhteisöllisemmän pelaamisen kulttuurin kasvua. Osana tätä kentän monialaista kasvua olemme lajiliittona olleet innoissamme VAU ry:n ja Paralympiakomitean kanssa rakentuvasta yhteistyöstä, koskien vammaisurheilun arvojen, asenteiden ja toimintakulttuurin implementoimista myös osaksi e-urheilukulttuuria. Myönnetty AHOS-kehittämistukiraha on upea mahdollistaja elektronisen urheilun vammaisurheilukulttuurin tutkimus- ja kehitystyölle”, kertoo liiton varapuheenjohtaja Otto Takala.

VAU ry:n myöntämää Ahos-kehittämistukea voivat hakea rekisteröidyt yhteisöt, esimerkiksi oppilaitokset, urheiluseurat, yhdistykset tai kunnat vammaisurheiluun tai soveltavaan liikuntaan liittyvissä koulutus- ja kehittämishankkeissa. Ahos-kehittämistuki myönnetään kahdesti vuodessa ja jokaisella hakukierroksella tukea myönnetään pääsääntöisesti yhdelle hankkeelle. Kyseessä on SPR:n alaisen Ahos-säätiön rahoittama tukimuoto.

Lisätietoja:
https://www.vammaisurheilu.fi/
https://www.vammaisurheilu.fi/uutinen/6476-ahos-apuraha-uudistuu-perinteisen-tukimuodon-rinnalle-uusi-ahos-kehittamistuki

Kuva: SEUL ry / Otto Virtanen

Muut uutiset