Liitolle 60 000 euroa tukea valmennustoiminnan kehittämiseen

Julkaistu pe 23. maaliskuuta 2018
Takaisin uutisarkistoon

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Suomen elektronisen urheilun liitolle 60 000 euroa hankeavustusta e-urheilun valmennustoiminnan kehittämiseksi.

Loppuvuodesta 2017 liitto haki opetus- ja kulttuuriministeriöltä hankeavustusta elektronisen urheilun  tuomarointi- ja valmennustoiminnan hankkeeseen. Maaliskuussa 2018 liitolle myönnettiin 60 000 euroa kaksivuotisen valmennustoiminnan hankkeen toteuttamiseen.

“Ensimmäistä kertaa otamme liitossa askeleen erillisen hankkeen kautta elektronisen urheilun kentän kehittämiseen. Vaikka resursointi kahdelle vuodelle on niukka, pyrimme urheilutoimijoiden, opistojen ja valmennuskeskusten kanssa valtakunnallisesti laajentamaan hankkeen toimintaa. Ohjaaja- ja valmentajakoulutuksella vastataan elektronisen urheilun harrastus- ja kilpaurheilukulttuurin kasvun mukanaan tuomiin tarpeisiin tarjota harrastajille entistä enemmän ammattimaista ohjaus-, kasvatus- ja valmennustoimintaa. Tavoitteena on kasvattaa ohjaajia ja valmentajia, jotka pystyvät tuottamaan Suomeen hyvinvoivaa, menestyvää pelaajapohjaa ja samaan aikaan viemään elektronisen urheilun kokonaisvaltaista huippu-urheilun valmennuskulttuuria eteenpäin”, kommentoi valmennustoiminnasta vastaava varapuheenjohtaja Otto Takala.

Hankkeen tarkoituksena on standardisoida valmennustoimintaa Suomen elektronisen urheilun kentällä. Tavoitteena on valmennuskoulutuksen rakenteiden, sisältöjen ja toimintatapojen luominen ja niiden kehittäminen yhteistyössä urheiluopisto- ja koulutusverkoston kanssa. Liitto tulee rekrytoimaan yhden työntekijän hankkeeseen.

Muut uutiset