Liitolle 105 000 euroa avustusta toimintaan vuonna 2019

Julkaistu to 7. maaliskuuta 2019
Takaisin uutisarkistoon

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liitolle 105 000 euroa avustusta vuodelle 2019.

Liitto haki syksyllä 2018 opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustusta toimintaansa vuodelle 2019. Avustukset on julkaistu ja ministeri Sampo Terho on myöntänyt nuorisoalan järjestöille toimintaan yhteensä yli 18 miljoonaa euroa. Suomen elektronisen urheilun liitolle avustusta on myönnetty tälle vuodelle 105 000 euroa. Avustusta saavia järjestöjä oli yhteensä 96.

Järjestöille myönnettävät avustukset ovat opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksen mukaisesti harkinnanvaraisia ja ne myönnetään perustuen nuorisolakiin ja valtioneuvoston asetukseen. Päätöstä tehdessä otetaan huomioon järjestön taloudenhoito, toiminnan valtakunnallisuus, laajuus, laatu ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

“Kasvua antava päätös on osaltamme hyvin myönteinen, sillä liiton päivittäinen arki ja mahdollisuutemme toimia tehokkaasti nojaa järjestöille myönnettävään avustukseen. Tämän lisäksi erilaiset erikseen haettavat kehityshankkeet ja yhteistyömahdollisuudet takaavat meille paremmat lähtökohdat kotimaisen elektronisen urheilun tukemiseen, tunnettuuden lisäämiseen, nuorisotyöhön, edunvalvontaan ja yleisesti eri e-urheilun sidosryhmien auttamiseen”, kommentoi liiton puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

Päätökset vuoden 2019 avustuksista saapuivat aiempia vuosia myöhemmin. Liittohallitus käsittelee ja linjaa kuluvan vuoden taloutta huhtikuun alkupuolella.

Lisätietoja: https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/nuorisoalan-jarjestot-saavat-toimintaansa-yli-18-miljoonaa

Kuva: SEUL ry / Joel Tainio

Muut uutiset