Lasse Urpalainen joukkueineen The Internationalin voittoon!

Julkaistu su 13. elokuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

The International -turnaus pelattiin Yhdysvalloissa 2.-12.8.2017. Turnauksen lopulta voitti Team Liquid, joukkueessaan suomalainen Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen.

The International 17 -turnaus Dota 2 -pelissä saatiin päätökseen Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Seitsemännen kerran järjestetyn turnauksen finaalissa pelasivat Team Liquid ja Newbee. Finaali päättyi Team Liquidin 3-0 voittoon. Team Liquid voitti 10,8 miljoonaa dollaria. Urpalainen on pelannut joukkueessa vuodesta 2015 alkaen ja jo pelkästään vuoden 2017 aikana joukkue on voittanut useita eri turnauksia.

Team Liquidin kokoonpano:
Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen (Suomi)
Amer ”Miracle-” Al-Barkawi (Jordan)
Ivan ”MinD-ContRoL” Borislavov Ivanov (Bulgaria)
Maroun ”GH” Merhej (Libanon)
Kuro ”KuroKy” Salehi Takhasomi (Saksa)

                                   Team Liquid / The International 2017

Turnaus järjestettiin KeyArenalla Seattlessa. Turnaukseen osallistui yhteensä 18 joukkuetta, pelaajia turnaukseen osallistui yhteensä 25 eri maasta. Palkintopotti oli tarkalleen 24 695 570 dollaria. Palkintopotti siis kasvoi selvästi viime vuodesta, jolloin potti oli hieman alle 21 miljoonaa dollaria. Turnauksessa nähtiin myös toinen suomalaispelaaja, OG-joukkueessa pelasi Jesse “JerAx” Vainikka. Joukkueen matka turnauksessa päättyi sijalle 7.-8., jolla joukkue voitti hieman yli 600 000 dollaria. Sekä Team Liquid että OG olivat turnaukseen kutsuttujen joukkueiden joukossa.

“Tämä on historiallinen hetki suomalaiselle elektroniselle urheilulle. The International on maailman arvostetuin ja seuratuin elektronisen urheilun yksittäisturnaus. Lassen joukkueen voitto osoittaa esimerkillisesti meille sen, että kovalla harjoittelulla, positiivisella asenteella ja hyvällä joukkuehengellä suomalaisen on mahdollista saavuttaa e-urheilun parissa mitä tahansa. Liittohallituksen puolesta haluamme lämpimästi onnitella Lassea todella vaativasta ja hienosta suorituksesta!”, kommentoi liiton puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

 

Suomen elektronisen urheilun liitto onnittelee Lasse Urpalaista joukkueineen turnausvoitosta!

 

Lisätietoa:

http://wiki.teamliquid.net/dota2/The_International/2017

http://www.dota2.com/international/overview/

 

Kuva 1 / Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen: EPICENTER

Kuva 2 / Team Liquid: Dota 2 The International Instagram, @dota2ti

Muut uutiset