Lasertag SM-kisat Seinäjoella

Julkaistu pe 9. kesäkuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

Vuoden 2017 LaserTagin SM-kisat pelataan Seinäjoella 9.-11. kesäkuuta.

Viikonloppuna ratkaistaan lasertagin suomenmestaruus. Ensimmäiset pelit alkavat perjantaina 9.kesäkuuta noin kello 18. Kisat koostuvat neljästä kisalajista. Kisoja voi seurata virallisen streamin kautta, linkki löytyy uutisen lopusta.

Lajina lasertag eli laserammunta vaatii pelinluku- sekä mukautumistaitoa. Kentällä on samanaikaisesti monta joukkuetta, päälajissa kolme joukkuetta, joten erilaisiin tilanteisiin reagointi on olennaista lajissa. Yksilökilpailuissa kentällä on 15-20 henkilöä.

Suomeen lasertag ja siinä käytettävät laitteistot ovat tulleet vuonna 1994 ja SM-kisoja on pelattu siitä lähtien. Aluksi kisoihin osallistuttiin kaupunkikohtaisilla joukkueilla, mutta nykyään joukkueet ovat vapaamuotoisia. Nykyisessä muodossaan SM-kisoja on pelattu vuodesta 2009. Suomessa aktiivisia kilpapelaajia on noin 100, maailmalla noin 1000-2000. Harrastajien keski-ikä on 25-30 vuotta. Aktiivisimpia harrastajamaita ovat Suomi, Ruotsi, Ranska, USA, Australia, Uusi-Seelanti ja Venäjä. Suurimmat pelaajakunnat ja kisat ovat kuitenkin Australiassa, mistä lajissa käytettävä laitteisto on kotoisin.

SM-kisojen virallinen stream: https://www.twitch.tv/lasertagfinland

Lisätietoa ja aikataulut: https://lasertagtampere.wordpress.com/sm2017/schedule/

 

 

Muut uutiset