LanTrek tulee, oletko valmis?

Julkaistu ma 6. tammikuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

SEULin verkostokoordinaattori tunnelmoi tulevaa Lantrek '14 tapahtumaa. Liitto on mukana tapahtumassa toteuttamassa pelaajaloungen.

Minulla oli joulun alla ilo tavata LanTrek -aktiiveista LanTrek Ry:n puheenjohtaja Juha-Matti Haapala, jonka kanssa jumituimme turisemaan pariksi tunniksi sekä Seulin tulevasta loungesta LanTrekeillä että kaikesta muusta maan ja taivaan välillä.

Jotenkin säännöksi on päässyt muodostumaan tässä ensimmäisen kahden työkuukauteni aikana se, että vakuutun suuresti näitten nuorten esports -aktiivien ammattitaidosta ja asenteesta. Oma taustani kun on lähinnä festivaali- ja tapahtumapuolelta ja en osaa suurimman osaa aikaa edes odottaa kohtaavani parikymppisiä ihmisiä jotka ymmärtävät näin paljon järjestötoiminnasta, johtamisesta ja vaikkapa yhteistyösuhteiden ylläpitämisestä. Ja tämä työkokemus on tullut harrastamalla.

Tulevat LanTrekit tulevat -taas kerran- rikkomaan aiemmat kävijäennätykset. Helppoa ei ole varmastikaan hallita noin nopeasti kasvavaa tapahtumaa, mutta mielestäni homma vaikuttaa etenevän mallikkaasti. Ihan varmasti tällä hetkellä arkitöiden ja hyvin, hyvin paljon enemmän aikaa vievän harrastuksen kanssa painivat aktiivit kokevat Tampereella olevansa tällä hetkellä hurrikaanin silmässä kaiken kiireen kanssa mutta lopuksi se kaikki on sen arvoista. LanTrek on tapahtuma jonka kasvupotentiaali on valtava.

Haluaisin kuitenkin nostaa esille sen, miten haastavaa on tälläisen tapahtuman kasaaminen, ennen kaikkea sillä tavalla että se miellyttäisi kaikkia. Turnausjärjestäjä ottaa ison riskin määrittäessään palkintopotin lajiin, ja käytännössä täten laittaa itsensä likoon. En näe että homma mitenkään muuten toimisikaan, onhan turnaushistoriassa ikäviä esimerkkejä siitäkin miten heikon osallistumisen vuoksi potit ovat pienentyneet. Se vaan ei osaltaan edistä tätä kilpaulukulttuuria ja ammattimaistamista tippaakaan, ja sillä on hyvin lyhyet jäljet.

LanTrek on historiassaan pitänyt huolen siitä että nämä asiat ovat pitäneet kutinsa, ja Juha-Matin tapaaminen vahvisti minulle mielikuvan järjestöstä ja tapahtumasta jolla on vankka selkäranka.

Seul on LanTrekeillä pelaajaloungen voimin, jonka tarkoituksena on taas antaa Pro-turnauksiin osallistuville mahdollisuuden verkostoitumiseen ja chillailuun, sekä tarjoaa purtavaa ja juotavaa. Tulkaa ihmeessä vaihtamaan kanssamme ajatuksia siitä miten homma pitää viedä eteenpäin. Nähdään tampereella, until then –

Mikko Jokipii
Verkostokoordinaattori
Seul ry

Muut uutiset