Lantrek starttaa neljän tunnin päästä

Julkaistu pe 10. tammikuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Lantrek '14 alkaa tänään perjantaina muutaman tunnin päästä. Luvassa on viikonlopun verran armotonta lanittamista, huikeita eSports-kilpailuja ja tietysti SEULin pelaalounge. Nyt jos koskaan kannattaa seurata suomalaisten taidonnäytteitä elektronisessa urheilussa!

Tänä viikonloppuna Suomen LAN-kansa kokoontuu Tampereelle, kun Lantrek ’14 pamauttaa näyttävästi vuoden 2014 LAN-kauden käyntiin. Tämän vuoden tapahtuma on taas huomattavasti suurempi, upeampi ja järisyttävämpi, kuin viime vuonna. Tänä vuonna Tampereella lanitetaan Lantrekkien osalta ensimmäisen kerran Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa, ja tapahtumaan on rakennettu 1034 konepaikkaa. Tapahtumassa järjestetään myös korkean profiilin elektronisen urheilun turnauksia, kun Suomen parhaat pelaajat kerääntyvät Tampereelle osallistuakseen eri turnauksiin, joiden yhteenlaskettu palkintopotti on jopa 17560 euron arvoinen. Professional, eli non-byoc turnaukset pelataan StarCraft II:ssa ja Counter Strike: Global Offensivessa. Byoc-turnaukset järjestetään League of Legendsille, StarCraft II:lle, Counter-Strike: Global Offensivelle ja Dotalle. Lisäksi konsolipuolella taistellaan Halo 3:ssa,  Call of Duty: Modern Warfaressa, Tekken Tag Tournament 2:ssa, Super Smash Bros. Brawlissa, NHL 2014:ssa ja FIFA 2014:ssa sekä Retrokompossa. Lisätietoa turnauksista löytyy Lantrekkien sivuilta.

Lantrek TV tulee lähettämään League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive ja StarCraft II-turnaukset myös streamin kautta. Streamit pyörähtävät käyntiin perjantaina  klo 18:00, kun tapahtuman avajaisseremonia alkaa ja sulkeutuvat lauantai-sunnuntai välisenä yönä klo 02:00 jälkeen, kun League of Legendsin finaalit päättyvät. Lisäksi Lantrek TV tulee lähettämään kaikki finaalit launataina klo 17:00-02:00 Yle Areenaan, joten suomalaista huippupelaamista voi seurata myös valtamedian kautta. Streamien tarkka aikataulu löytyy Lantrekkien Live-sivuilta.

Myös SEUL tulee olemaan mukana lan-meiningeissä koko viikonlopun. Liitto pitää pelaajaloungea eSports-turnauksiin osallistuville pelaajille omalla standillaan, josta löytyy tila rentoutua, käyttää konetta ja seurata pelejä streamin kautta. Tarjolla on myös juotavaa ja purtavaa. Tähän uutiseen päivitetään hetken kuluttua pelit, joiden osallistujille lounge on avoin. SEUL tulee myös raportoimaan tapahtuman edistymisestä sosiaalisessa mediassaan, joten tänä viikonloppuna kannattaa seurata liiton Twitter ja Facebook-sivuja!

Kuvituskuva: Lauri Ellilä (Lantrek 2013).

Muut uutiset