LanTrek ‘20 -tapahtuma täyttää Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen viikonloppuna – tapahtumassa nähdään Suomen suurin PUBG-ammattilaisturnaus

Julkaistu ti 25. helmikuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Jo kaksi vuosikymmentä sitten ensimmäistä kertaa järjestetty LanTrek-verkkopelitapahtuma nähdään jälleen tulevana viikonloppuna 27.2.-1.3. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Nelipäiväisessä tapahtumassa nähdään ammattilaisturnausten osalta 10 000 euron Counter-Strike: Global Offensive -turnaus sekä Suomen suurin 64 pelaajan lavaturnaus PlayerUnknown’s Battlegrounds -pelissä.

LanTrek ’20
  • 27.2.-1.3. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa
  • yli 1 400 tietokonepaikkaa

Suomessa on nähty lavalla pelattavia turnauksia PlayerUnknown’s Battlegrounds -pelissä GameXpoilla vuosina 2018 ja 2019. Turnaukset ovat aiemmin olleet niin sanottuja Hot Seat -turnauksia, joissa tapahtuman kävijät pääsevät kokeilemaan taitojaan taistelutantereella. LanTrek ‘20 -tapahtuman PUBG-turnaus on ensimmäinen Suomessa paikallisesti järjestetty 16 joukkueen ammattilaisturnaus, jossa nelihenkiset joukkueet taistelevat 10 000 euron palkintopotista.

PUBG-turnaukseen on toistaiseksi kutsuttu kaksi suomalaista joukkuetta: Saunabois ja ENCE. Turnaukseen karsiutuu 12 joukkuetta PUBG Suomiliigan (PSL) viidenneltä kaudelta ja yksi joukkue LanTrek ‘20 -tapahtuman PlayerUnknown’s Battlegrounds -harrasteturnauksesta. Lisäksi vielä yksi joukkue kutsutaan turnaukseen.

Counter-Strike: Global Offensive -kutsuturnauksessa toisiaan vastaan taistelevat neljä suomalaista joukkuetta: HAVU Gaming, SJ Gaming, KOVA Esports ja Helsinki REDS. Elisa Viihteen järjestämää CS:GO-turnausta voi seurata sekä paikan päällä uudessa LanTrek Expo -messuhallissa että suorana Elisa Viihteen kanavilta.

Finnish Esports League (FEL) järjestää Overwatch Cupin finaaliottelun perjantaina kello 20.00 alkaen LanTrek Expo -hallissa. Overwatch Cupin palkintopotti on 5 000 euroa ja sen finaalissa taistelee Mäntyomena ja Sauna Esports. FEL, Lucky Levi ja Kotipizza järjestävät tapahtumassa myös NHL 20 1vs1 -turnauksen, jonka palkintopotti on 1 500 euroa. NHL-turnaukseen kutsutaan suoraan neljä pelaajaa, lisäksi kaksi kutsutaan FEL:n, Prisman ja Ahlmanin järjestämältä NHL-kiertueelta ja kaksi karsitaan avoimista karsinnoista. Overwatch Cupia ja NHL-turnausta voi seurata Finnish Esports Leaguen Twitchistä.

Ammattilaisturnausten lisäksi tapahtumassa järjestetään harrasteturnauksia Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, League of Legends, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Rocket League, Hearthstone, Overwatch ja Fortnite -peleissä. Harrasteturnausten yhteenlasketun palkintopotin arvo on 6 500 euroa. Lisäksi tapahtumassa pelataan konsoliturnauksia Super Smash Bros. Melee ja Super Smash Bros. Ultimate -peleissä. Super Smash Bros. -turnausten yhteenlaskettu palkintopotti on 800 euroa.

Kävijäliput tapahtumaan ovat alkaen 10 euroa ja tietokonepaikat alkaen 65 euroa. Lipuista löytyy lisätietoja LanTrekin verkkosivuilta.

LanTrek

LanTrek -tapahtuma sai alkunsa LAN- ja pelikulttuurista kiinnostuneiden lukiolaisten toimesta Ylöjärven lukion tiloissa. Siitä lähtien LanTrek on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta ja kävijämäärien kasvun myötä tapahtuma on siirtynyt Tampereelle.

LanTrek on Länsi-Suomen suurin verkkopelitapahtuma, joka tarjoaa vuosittain lukuisia aktiviteetteja pelialan eri kuluttajille nelipäiväisen tapahtuman aikana.

Lisätietoja

https://2020.lantrek.org/

Muokattu ti 25.2. klo 14.23: Lisätty kappale Finnish Esports Leaguen turnauksista. Muokattu konsoliturnausten listausta.

Kuva: Atte Haapalahti / LanTrek ry

Muut uutiset