Kevään 2023 Non-Toxic sertifikaattikoulutus järjestetään Helmi-Maaliskuussa

Julkaistu to 9. helmikuuta 2023
Takaisin uutisarkistoon

Maksuton Non-Toxic sertifikaattikoulutus antaa valmiuksia yhdenvertaisen, turvallisen ja syrjintää ehkäisevän toiminnan järjestämiseen. Sertifikaattikoulutus on loistava keino lisätä järjestön osaamista yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioissa ja koulutuksesta saatava sertifikaatti osoittaa järjestön toiminnan olevan vastuullista ja yhdenvertaista. Ilmoittaudu nyt mukaan koulutukseen!

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Non-Toxic – Syrjimätön pelikulttuuri -hankkeen kanssa ja se on tarkoitettu e-urheilun ja pelaamisen parissa toimiville järjestöille. Osallistuminen antaa mahdollisuuden keskustella aiheesta muun kentän kanssa ja samalla pohtia aktiivisesti sitä, miten järjestö voi itse vaikuttaa toiminnallaan nykyiseen tilanteeseen.  Koulutuksen suoritettuaan järjestö saa käyttöönsä Non-toxic -sertifikaatin, joka voidaan liittää esimerkiksi järjestön verkkosivuille tai sosiaalisen median tileille. Sertifikaatti kertoo järjestön toimintaan tutustuvalle, että teema on toimintaa järjestäville tuttu ja syrjinnän ehkäisemiseksi tehdään jatkuvasti aktiivista työtä. Viesti on tärkeä esimerkiksi nuorten pelaajien vanhemmille ja järjestön yhteistyökumppaneille.

Koulutus koostuu kahdesta etäkoulutuksesta ja on osallistujille täysin maksuton. Osallistujat saavat käyttöönsä SEUL:n toteuttaman yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokyselyn kootut tulokset ja luovat koulutuksen aikana järjestölleen oman yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman. Koulutuksen yhteisesti toteuttava osuus on kestoltaan noin kahdeksan tuntia. Koulutus toteutetaan kahtena erillisenä päivänä niin, että kertojen väliin jää reilusti aikaa suunnitelman kirjoittamiseen. Järjestön kannattaakin varata aikaa suunnitelman työstämiseen myös vapaa-ajalla. Suositus on, että koulutukseen osallistuu järjestöstä 1-3 henkilöä. Kouluttajana toimivat liiton hallituksen jäsen Mirka Otsonkoski sekä Non-Toxic -hankkeen projektikoordinaattori Sonja Ahtiainen ja projektisuunnittelija Essi Taino. Toiseen koulutuskeroista kuuluu Non-Toxic -hankkeen järjestämä osio.

Koulutukset järjestetään etäyhteydellä lauantaina 18.2.2023 ja lauantaina 25.3.2023. Koulutukseen voi ilmoittautua lomakkeella. Ilmoittautuminen on avoinna 12.2.2023 klo 23:59 asti ja koulutukseen valituille ilmoitetaan maanantaina 13.2.2023.

Muut uutiset