Kansainvälinen e-urheilun keskittymä Kainuuseen

Julkaistu ti 23. toukokuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

Kajaanin Ammattikorkeakoulu (KAMK) ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia (VRUA) rakentavat yhdessä Suomen elektronisen urheilun liiton kanssa e-urheilun kansainvälisen keskuksen, eSports Centerin Kainuuseen.

Hankkeen tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa elektroniseen urheiluun urheilijan polku perinteisten urheilulajien rinnalle Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan sekä ottaa huomioon elektronisen urheilun erityistarpeet. Urheilijan polku alkaa yläkoulusta ja jatkuu aina varusmiespalvelukseen asti. Vuokattiin ja Kajaaniin rakennetaan kilpapelaajien oppimisympäristö laitteistoineen ja ohjelmistoineen, joka täyttää kansainväliset standardit. Hanke avaakin mahdollisuuden asettua kilpapelaamisen edelläkävijäksi myös kansainvälisesti.

”Elektronisen urheilijan polun rakentaminen luo vakaan pohjan kilpapelaamisen kehitykselle ja yhä ammattimaisemmalle urheilutoiminnalle. Lisäksi hanke tuo meidät lähemmäksi perinteisen urheilun lajikehitystoimintaa”, iloitsee SEULin puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

Vahvasti mukana hankkeen toteutuksessa on myös Kainuun prikaati:

”Tavoitteena on suunnitella ja järjestää yhteistoiminnassa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kanssa e-urheilijoiden varusmiespalvelus vastaavalla tavalla kuin on tehty muiden Kainuun prikaatissa asevelvollisuuttaan suorittavien akatemiaurheilijoiden osalta. Suomen elektronisen urheilun liiton urheilijat voivat myös hakeutua Urheilukouluun erikoisjoukkohaussa 31.12 ja 1.6 mennessä. Valitut urheilijat eivät suorita palvelustaan Urheilukoulussa, mutta heille voidaan myöntää määritetyt urheilukomennusvuorokaudet valmennus- ja kilpailukäyttöön”, kertoo esikuntapäällikkö eversti Rainer Peltoniemi.

Urheiluakatemiatoiminnan lisäksi hankkeen osana on eSports Camp-konsepti, joka on tarkoitettu elektronisen urheilun huippu-urheilijoille ja huipputiimeille. Ensimmäinen leiri on tänä kesänä 12.6.-6.7. järjestettävä leiritys, jota seuraa kolmipäiväinen CS:GO-turnaus 7.-9. heinäkuuta.

Valmennus- ja leiritystoiminnan lisäksi Vuokattiin ja Kajaaniin kehitetään urheilijoiden testauspalveluita. Testausjärjestelmällä tutkitaan e-urheilupelaajien pelaamisen kannalta olennaisia fysiologisia muuttujia, joita ovat esimerkiksi silmänliikkeet ja syke. Näiden tietojen avulla voidaan selvittää urheilijoiden vahvuuksia ja ongelma-alueita. Saatujen tutkimustulosten analysoinnin ja kartoittamisen kautta kehitetään yksilöllisesti pelaajien ominaisuuksia.

Lisätietoja:

http://www.kamk.fi/

http://www.vuokattirukaurheiluakatemia.fi/

http://www.nordicesports.academy/

http://maavoimat.fi/kainuun-prikaati/

Muut uutiset