Kajaanin ammattikorkeakouluun uusi elektronisen urheilun koulutus

Julkaistu pe 22. syyskuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

Haku syksyllä 2018 alkavaan eSports Business koulutukseen alkaa tammikuussa 2018.

Syksyllä 2018 Kajaanin ammattikorkeakoulussa alkaa englanninkielisen liiketalouden ammattikorkeakoulututkintoon (Bachelor of Business Administration) johtava koulutus, jonka pääsuuntautumisena on eSports Business. Koulutuksen kesto on 3,5 lukuvuotta.

Ammattikorkeakoulun tavoitteena on tuottaa jatkossa uuden tutkintokoulutuksen avulla elektronisen urheilun liiketoiminnan ammattilaisia ja uutta liiketoimintaa alueelle. Koulutuksen on tarkoitus tehdä moduulityyppiseksi, jolloin muiden KAMK:n koulutusten ja myös muiden korkeakoulujen opiskelijat Suomesta ja ulkomailta voivat suorittaa opintokokonaisuuksia koulutuksesta.

“Esports on erilainen ja nopeasti kasvava markkinaympäristö, jota tutkitaan jatkuvasti laaja-alaisesti. Uuden esports ympäristön jatkuvan kehityksen myötä kysyntä alan asiantuntijoihin kasvaa. Uuden eSports BBA-koulutuksen myötä pyrimme vastaamaan tähän kasvavaan kysyntään ja tuottamaan uusia alan asiantuntijoita”, kertoo ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Janus Pitkänen.

SEUL toimii yhteistyössä KAMK:n kanssa koskien Kainuun alueelle kehittyvää elektronisen urheilun tutkimus-, harjoittelu- ja oppimisympäristön hanketta. Hankkeen tavoite on suunnitella ja toteuttaa elektroniseen urheiluun urheilijan polku perinteisten Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa toimivien urheilulajien rinnalle, lajin eritystarpeet huomioiden. E-urheilijan polku kattaa lajin akatemiatoiminnan suunnittelun yläkoulutasolta aina 2. ja 3. asteen koulutuksen kautta varusmiespalvelukseen.

 

Lisätietoja:

https://applykamk.fi/esportsbusiness

http://www.kamk.fi/news/eSport-Business-%E2%80%93-KAMK-aloittaa-uuden-koulutuksen-/15523/c813e75c-36f4-4f77-97f6-e241917e2472

Muut uutiset