Jäsenhaastattelu: Lohtajan Veikot

Julkaistu to 27. helmikuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Vuosi 2020 on Suomen elektronisen urheilun liiton juhlavuosi, sillä täytämme 10 vuotta. Liitto koostuu jäsenistään, ja siksi julkaisemme juhlavuoden kunniaksi jäsenhaastatteluja läpi vuoden.

Toisena jäsenhaastattelussa on Lohtajan Veikot.

  • LoVe esports, Lohtajan Veikkojen alajaosto
  • aloittanut toimintansa syksyllä 2019, seura perustettu 1941
  • liittyi Liiton jäseneksi marraskuussa 2019


Esittely

Lohtajan Veikot perusti syksyn 2019 aikana uuden jaoston, LoVe esportsin. Jaoston tavoitteena on tarjota mahdollisuus aloittaa kilpapelaaminen uutena harrastuksena muiden lajien tapaan. LoVe järjestää viikoittain valmentajan pitämiä lajitreenejä eri peleissä ja kuukausittain vapaamuotoista toimintaa pelaamisesta kiinnostuneille.

Lohtajan Veikkojen e-urheilujaostossa pyritään hyödyntämään seurassa jo olevia jaostoja, kuten yleisurheilu sekä painonnosto ja tarjota näin tuleville e-urheilijoille mahdollisimman kattavaa harjoittelua. LoVe esports haluaa olla mukana tukemassa ja kehittämässä uusia lupaavia e-urheilijoita.

Miten toimintanne on muuttunut vuosien varrella?

Aloitimme toimintamme vasta viime vuoden lopulla, mutta paljon on silti tultu etiäpäin. Toimintaan on tullut sen verran muutoksia viime vuodesta, että nyt meillä pyörii säännöllisesti yleinen vuoro ja olemme solmineet pelaajasopimukset ensimmäinen kilpapelijoukkueen kanssa.

Mitä suunnitelmia teillä on tuleville vuosille?

Tavoitteena on jatkossakin pitää yleistä vuoroa säännöllisesti ja tarjota kaikille mahdollisuus osallistua toimintaan sekä tuoda e-urheilua tutuksi meidän alueella. Kilpapuolella tavoitteena on päästä pelaamaan korkealla tasolla ja laajentaa useammalle pelille.

Miten suunnittelette kehittävänne toimintaa jatkossa?

Tämä vuosi tulee olemaan ensimmäinen täysi vuosi meille, joten yritämme kerätä mahdollisimman paljon kokemusta toiminnan pyörittämisestä. Harrastepuolella tarkoitus on parantaa pelitilojen viihtyvyyttä ja toimivuutta, jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan ja kokemaan kanssamme e-urheiluhenkeä. Kilpapuolella tarkoitus on kerätä kokemusta niin online- kuin lanitapahtumista ja rakentaa toimiva pohja tuleville kilpapelijoukkueille.

Haastattelun vastaajana toimi Lohtajan Veikkojen LoVe esports -jaosto.

Lisätietoja

https://lohtajanveikot.sporttisaitti.com/esports

Kuva: Arttu Kokkonen / SEUL ry

Muut uutiset