Jäsenhaastattelu: Garde-Party

Julkaistu ti 12. toukokuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Vuosi 2020 on Suomen elektronisen urheilun liiton juhlavuosi, sillä täytämme 10 vuotta. Liitto koostuu jäsenistään, ja siksi julkaisemme juhlavuoden kunniaksi jäsenhaastatteluja läpi vuoden.

Viidentenä jäsenhaastattelussa on Garde-Party.

  • Garde-Party ry, tai pelkästään Garde
  • perustettu vuonna 2002Esittely

Garde-Party ry on kainuulainen verkkopeli- ja radioamatööriyhdistys, jonka toiminnan juuret juontavat jo vuodelle 2002. Yhdistyksen tavoitteena on edistää verkkopelaamista ja radioamatööritoimintaa harrastustoimintana, sekä saada nuoria innostumaan tekniikasta ja tuoda heidät yhteisen harrastuksen pariin. Vuosittain yhdistys järjestää pienempiä verkkopelitapahtumia ja radioamatööri-iltoja jäsenilleen, jonne myös yhdistyksen ulkopuoliset ovat tervetulleita mukaan tutustumaan yhdistyksen toimintaan. Vuosittain Garde-Party ry järjestää myös Kainuun suurimman verkkopelitapahtuman GetOnline:n, joka täyttää vuonna 2023 juhlavat 20 vuotta. Olemalla mukana toiminnassa nuoret saavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin, sekä samalla oppia myös työelämänkin kannalta tärkeitä vuorovaikutus-, tiimityöskentely- ja ICT-taitoja.

Miten toimintanne on muuttunut vuosien varrella?

Yhdistyksemme perustettiin syksyllä 2002. Alunperin toimintamme oli pienen porukan kotilaneja ja halusimme järjestää tapahtumia myös muille kuin omalle porukalle. Nykyisin yhdistykseen kuuluu vuosittain noin 80 jäsentä ja järjestämme GetOnline verkkopelitapahtumaa yhteensä yli 500 kävijälle, joista vuonna 2019 230 osallistui tuoden oman tietokoneen. Yhdistyksemme toimintaan tuli vuonna 2006 myös radioamatööritoiminta.

Viime vuosina olemme pyrkineet laajentamaan toimintaamme enemmän myös esports-valmennustoiminnan puolelle. Tätä varten jäseniämme on käynyt kouluttautumassa SEUL:n kursseilla. Keväällä 2019 meillä pyöri jo harjoitusrinki ja sitä ollaan käynnistämässä uudelleen.

Mitä suunnitelmia teillä on tuleville vuosille?

Yhdistyksen tarkoituksena on, että tulevina vuosina yhdistyksellä olisi valmennustoimintaa, jonka tavoitteena on kehittää nuoria pelaajia kohti huippupelaamista ja ammattilaisuutta.

GetOnline-tapahtumaa yhdistyksellä on tarkoitus tulevaisuudessa kasvattaa ja sen sisältämää ohjelmaa kehittää kattamaan paremmin nykypäivän tarpeita.

Miten suunnittelette kehittävänne toimintaa jatkossa?

Yleisenä tavoitteena yhdistyksellä on saada enemmän nuoria tekijöitä mukaan toimintaan. Tällä hetkellä monet toimijamme ovat olleet mukana toiminnassa aivan sen alkuvuosista lähtien. Jatkuvuuden kehittäminen onkin yksi lähitulevaisuuden päätavoitteista.

Vapaa sana

Yhdistyksemme toiminta on yleishyödyllistä. Se kattaa niin verkkopeli- kuin radioamatööritoiminnan. Tarkoituksemme on tarjota nuorille mahdollisuus kehittyä myös tiimityötaidoissa ja tapahtumien sekä toiminnan järjestämisessä.

Lisätietoja

http://garde.fi

Kuva: Jussi Jääskeläinen / SEUL ry

Muut uutiset