Jäsenhaastattelu: Ahlman

Julkaistu ke 18. maaliskuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Vuosi 2020 on Suomen elektronisen urheilun liiton juhlavuosi, sillä täytämme 10 vuotta. Liitto koostuu jäsenistään, ja siksi julkaisemme juhlavuoden kunniaksi jäsenhaastatteluja läpi vuoden.

Neljäntenä jäsenhaastattelussa on Ahlmanin ammatti- ja aikuisoppilaitos.

  • Ahlmanin ammatti- ja aikuisoppilaitos eli Ahlmanin koulun Säätiö sr
  • juuret vuodessa 1799, nykymuotoinen säätiö perustettu 1949, esports-linja aloittanut vuonna 2016
  • liittyi Liiton jäseneksi huhtikuussa 2017


Esittely

Ahlmanin koulun säätiö sr on yksityinen säätiö, joka ylläpitää Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistoa. Oppilaitos tarjoaa yli 18-vuotiaille toisen asteen ammatillista ja aikuiskoulutusta sekä kansanopisto-opintoja. Esports-linja tarjoaa elektronisesta urheilusta kiinnostuneille mahdollisuuden keskittyä täysipäiväisesti itsensä kehittämiseen lukuvuoden ajan vastaavasti kuin urheiluopistot tarjoavat mahdollisuutta perinteisen urheilun harjoittelemiseen.

Miten toimintanne on muuttunut vuosien varrella?

Esports -linjan opetuksen sisältöä ja laatua ollaan parannettu merkittävästi jokainen vuosi. Valmentajat linjalla ovat monipuolisempia, kokeneempia ja koulutetumpia kuin aiemmin. Linjan muutto Orivedeltä Tampereen kampukselle uudisti myös opiskelijoiden tilat. Näiden lisäksi kampuksen muita tiloja esports -opiskelijoille on uusittu, kuten asuntolaa ja uutta kuntosalia.

Perinteisen esports -linjan lisäksi Ahlman on mukana Varalan urheiluopiston kanssa kouluttamassa e-urheilun ohjaajia ja ensimmäiset vuoden kestävän e-urheiluohjaajien koulutuksen käyneet koko Euroopassa valmistuivat viime joulukuussa.

Koulutuksen lisäksi Ahlman on ollut rakentamassa alusta asti Tampereen mallia kilpapelaamisen ympärille. Aluksi mukana olivat Varala, Ahlman ja Tampereen kaupunki, mutta nyt mukana on toistakymmentä alueen esports -toimijaa.

Mitä suunnitelmia teillä on tuleville vuosille?

Ahlman jatkaa tulevinakin vuosina esports -koulutuksen parissa ja kehittää myös esports -linjaansa, jotta se olisi tulevaisuudessakin laadukkain ja suosituin paikka opiskella täysipäiväisesti vain esportsia, ilman että muut opinnot tulevat kehityksen tielle. Tästä hyvänä mittarina pidämme sitä, että meille hakeutuu parhaimpia pelaajia eri kilpapeleistä ympäri Suomea.

Miten suunnittelette kehittävänne toimintaa jatkossa?

Ahlmannilla panostetaan tulevaisuudessakin laatuun, joka saadaan sekä henkilöstön koulutuksella, että innovatiivisella tuotekehityksellä pysymään huipulla. Tulemme tulevaisuudessakin keskittymään siihen, että lajitreeni on kaikkein tärkein asia huipulle pääsemisessä, joten aiomme kehittää toimintaa niin, että meillä opiskelijat pystyvät jatkossa vielä paremmin keskittymään pelaamiseen ja itsensä kehittämiseen pelaajana.

Vapaa sana

Ahlmanin esports -linjan haku on normaalisti keväällä syksyllä alkavia opintoja varten. Kuitenkin lajin luonteen takia opinnot voi aloittaa koska vain keskellä vuotta, sillä treenaaminen ei katso vuodenaikaa, jos vain vapaita opiskelupaikkoja on luokassa.

Opiskelijoiden ei tarvitse pelätä, että opinnot haittaisivat peliuraa. Monet opiskelijoista pelaavat tai aloittavat pelaamaan organisaatioissa opintojen aikana ja tämä on otettu huomioon opetuksen aikataulutuksessa. Lisäksi luokka on auki 24/7 ja varusteltu ergonomisesti sähköpöydillä ja säädettävillä pelituoleilla. Koska asuminen on mahdollista kampuksella läpi viikon ja ruokailuja on tarjolla kolme päivässä, jää aikaa pelaajille keskittyä treenaamiseen. Tukena toimivat Suomen johtavista organisaatioista pelaajia ja valmentajia, mm. kaikki Suomen valmentajan ammattitutkinnon käyneet esports -valmentajat.

Lisätietoja

https://ahlman.fi/koulutushaku/esport-linja

Kuva: Jussi Jääskeläinen / SEUL ry

Muut uutiset