Suomen elektronisen urheilun liitto, SEUL ry, toimii yhteistyössä suomalaisten tapahtuma- ja kilpailujärjestäjien kanssa elektronisen urheilun kilpailutoiminnan kehittämiseksi.

Liiton tavoitteina tapahtumatoiminnassa ovat kilpailemisen mahdollistaminen kaikentasoisille harrastajille sekä suomalaisen kilpailutoiminnan laadun ylläpitäminen ja kehittäminen. Suomessa tulee jatkossakin järjestää laadukkaimmat ja tasokkaimmat kilpapelitapahtumat koko maailmassa. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi liitto käy aktiivista keskustelua eri järjestäjätahojen kanssa ja pyrkii vastaamaan näiden tarpeisiin.

Kilpailujen laadun ylläpitämiseksi SEUL ry ylläpitää yhdessä peliyhteisöjen kanssa pelisääntöjä eri peleille. Uusien järjestäjien syntymisen avuksi liitto tuottaa ja ylläpitää järjestäjäoppaita sekä järjestää kalustolainausta tapahtumien mahdollistamiseksi.

Liitto osallistuu eri kilpailutapahtumiin järjestämällä kilpapelaajille suunnattuja Pelaajaloungeja. Lisäksi liitto voi myöntää pääasiassa jäsenilleen elektronisen urheilun toiminnan järjestämiseen liittyvää toiminnallista tukea. Tuki on yleensä pienimuotoista ja sen tarkoituksena on saada tapahtuma toteutumaan. Palkintoihin tukea ei voida myöntää. Hakemukset tuesta käsitellään tapauskohtaisesti ja tuen muodosta ja määrästä päättää liittohallitus.