Maajoukkue esittelyssä: Janne "Janetzky" Aho

Julkaistu ke 28. syyskuuta 2016
Takaisin uutisarkistoon

Artikkelisarja esittelee Suomen maajoukkueen pelaajat vuodelle 2016.

Suomen maajoukkue lähtee ensi viikolla Jakartaan elektronisen urheilun MM-kisoihin. Suomea edustamaan on valittu kuusi pelaaja kahdesta eri pelistä, Hearthstonesta ja Counter-Strike: Global Offensivesta.

Janne "Janetzky" Aho kuittasi voiton Assemblyillä. (Kuva Emmi Halmela)

Janne ”Janetzky” Aho kuittasi voiton Assemblyillä. (Kuva Emmi Halmela)

23-vuotias hyvinkääläinen Janne “Janetzky” Aho edustaa Suomea Hearthstonessa. Aho on suhteellisen tuore nimi suomalaisella elektronisen urheilun kentällä. Hearthstonen pelaamisen hän aloitti viidennestä seasonista, ja todellinen läpimurto tapahtui viime vuoden Lantrekkien jälkeen, jolloin Suomen muut tähtipelaajat ottivat hänet siipiensä suojiin.

MM-turnaukseen Aho valmistautuu osallistumalla Norjassa järjestettävään Gigacon -turnaukseen, jossa voi vielä hioa omia pakkoja kuntoon sekä hakea arvokasta LAN-kokemusta. MM-turnauksen pelimuotoon Aho ei kuitenkaan ole tyytyväinen:

  • MM-kisojen formaatti ei kyllä anna paljon armoa, joku on ilmeisesti keksinyt, että Conquestin paras kolmesta formaatissa on jotain järkeä.

Aho on ilmoittanut kaksi erillistä tavoitetta turnaukselle:

  • Ensiksi lohkosta mennään jatkopeleihin, terveisiä vaan Kufdonille ja Wampielle, kuittailee Aho suomalaisille kilpakumppaneilleen. Lopullinen tavoite on nousta neljän parhaan joukkoon.

Turnausmatkaa Aho on odottanut jo elokuun Assemblyiltä lähtien. Se on hänelle ensimmäinen vierailu Aasiassa, mikä lisää mielenkiintoa reissua kohtaan. Aho odottaa myös ENCE:n pelejä ja toivoo, että pääsisi kannustamaan Suomen maajoukkuetta CS:GO:ssa.

Ensi viikolla tiedämme, onnistuuko Janne “Janetzky” Aho hassuttelemaan vastustajia Hearthstonessa samalla tavalla kuin tähän asti jalkapallon kutosdivarissa.

 

Muut uutiset