JAMK, KEHO ja Jyväskylän vanhempainfoorumi järjestävät verkkokeskustelun digiajasta ja peliharrastuksesta vanhemmille ja nuorille

Julkaistu to 10. joulukuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) koordinoimat eLämää- ja CYBERDI-hankkeet järjestävät yhdessä Jyväskylän vanhempainfoorumin ja Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä KEHO:n kanssa avoimen verkkokeskustelun, jonka tavoitteena on lähentää nuorten ja aikuisten digimaailmoja sekä loiventaa vanhempien huolta pelaamiseen ja median käyttöön liittyen.

Verkkokeskustelussa keskustellaan digiajan tuomista uusista haasteista vanhemmuudelle ja siitä, miten vanhempi voi olla tukena ja osallisena nuoren median käytössä ja peliharrastuksessa. Kaksi tuntia kestävää keskustelua voi seurata JAMK Gamepitin Twitch-kanavalla perjantaina 11. joulukuuta kello 18 alkaen.

Keskusteluun liittyen on julkaistu sen teemoihin liittyvänä ennakkotehtävänä pelillinen kysely. Ajatuksena on, että nuori ja vanhempi voisivat tehdä kyselyn yhdessä keskustellen ennen tapahtumaa. Ennakkotehtävä löytyy täältä koodilla 2F9CDA.

Mukana keskustelussa ovat muun muassa Jyväskylän vanhempainfoorumin Vanhemmat mukaan -hankkeesta Tuula Jormakka, JAMK:n eLämää-hankkeen projektityöntekijä ja liittohallituksen jäsen Kati ”MereKat” Haapanen, JAMK:n eLämää-hankkesta Tiia Luotojoki (hyvinvointivalmennukset), JAMK:n CYBERDI-hankkeesta Pyry Seppänen (peliturvallisuus) ja Jyväskylän kaupungin digitaalisesta nuorisotyöstä Panu Räsänen. Tilaisuuden juontaa Olli-Pekka “Tröpö” Louniala.

Lisätietoa e-urheilusta vanhemmille

Liitto julkaisi Peliviikolla 13. marraskuuta E-urheilun oppaan vanhemmille. Oppaaseen on koottu laajasti tietoa elektronisesta urheilusta Suomessa ja maailmalla, sen harrastamisesta, ammattipelaamisesta, uramahdollisuuksista ja monesta muusta aiheesta.

E-urheilun opas vanhemmille on luettavissa osoitteessa vanhemmille.seul.fi.

Kuva: Arttu Kokkonen / SEUL ry

Muut uutiset