IeSF:n MM-kisat järjestetään marraskuussa

Julkaistu la 8. huhtikuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

Kansainvälisen elektronisen urheilun liiton IeSF:n yhdeksännet maailmanmestaruuskisat järjestetään 8.-12.11. Busanissa, Koreassa.

IeSF:n hallituksen kokouksessa 30. maaliskuuta Busan valittiin järjestämään IeSF:n maailmanmestaruuskisat sen osoitettua suurta mielenkiintoa kisojen järjestämistä sekä elektronista urheilua kohtaan. Busanissa on aiemmin järjestetty esimerkiksi G-STAR eli kansainväliset pelimessut. Viime vuonna kisat järjestettiin Jakartassa, Indonesiassa, missä Suomi sijoittui kokonaiskilpailuissa toiselle ja Korea ensimmäiselle sijalle. Suomi voitti kisoissa kultaa Counter Strike: Global Offensive -turnauksessa.

Turnauksen pelejä ei ole vielä julkaistu, mutta joukkuepelit tulevat alustavan tiedon mukaan olemaan Counter-Strike: Global Offensive ja League of Legends.

Kansainvälisen elektronisen urheilun liitto IeSF koostuu 46:stä kansallisesta liitosta, jotka virallisten pelien julkaisemisen jälkeen aloittavat karsinnat ja niiden perusteella valitsevat joukkueet sekä pelaajat kilpailemaan maailmanmestaruuskisoissa.

IeSF:n maailmanmestaruuskisoja on järjestetty vuodesta 2009 ja niihin osallistuu joka vuosi yli 400 ihmistä kansallisista liitoista ja muista maista. Kisat lähetetään suoratoistopalveluiden kautta ja niiden katsojamäärät ovat olleet yli kaksi miljoonaa. IeSF tekee myös yhteistyötä useiden kansainvälisten urheiluorganisaatioiden kanssa. Vuodesta 2013 IeSF on ollut yhteistyössä Maailman antidopingtoimiston kanssa ja siitä lähtien jokaisessa IeSF:n tapahtumissa on suoritettu dopingtestit.

IeSF:n lehdistötiedotteen aiheesta voit lukea täältä: http://ie-sf.com/bbs/board.php?bo_table=iesf_notice&wr_id=160

Muut uutiset