IeSF ja FISU kumppaneiksi

Julkaistu ti 9. toukokuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

Kansainvälinen elektronisen urheilun liitto IeSF ja kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU ovat aloittaneet yhteistyön elektronisen urheilun edistämiseksi.

Liitot ovat helmikuusta 2017 alkaen käyneet keskustelua ja ovat yhteisymmärryksessä siitä, että he haluavat edistää elektronista urheilua FISU:n toiminnassa ja jakaa resurssejaan sekä laajentaa rajojaan. FISU on perustettu vuonna 1949 ja on täten yksi vanhimmista urheiluliitoista. FISUn järjestämät kilpailut pitävät sisällään 50 urheilulajia, mikä on enemmän kuin millään muulla kansainvälisellä urheiluliitolla. Kisojen järjestämisen lisäksi FISU keskittyy myös edistämään urheilun asemaa akateemisessa maailmassa vakiinnuttamalla urheilua yhdeksi osaksi koulutusta.

Ensimmäisenä askeleena alkaneessa kumppanuudessa IeSF tulee tukemaan FISU WEB GAMESia. FISU WEB GAMEsit ovat onlinessa järjestettäviä turnauksia ja kilpailuja, joiden on tarkoitus maailmanlaajuisesti edistää urheilua, tietoa, viihdettä, koulutusta, taidetta sekä kulttuuria. WEB GAMESissa pelattavia pelejä ovat esimerkiksi League of Legends ja Dota 2. IeSF ja FISU etsivät myös tapoja järjestää tulevaisuudessa yhteisiä tapahtumia.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto näkee kansainvälisten liittojen välisen yhteistyön kehittymisen tärkeänä askeleena kohti järjestäytyneempää elektronisen urheilun korkeakoulukenttää. OLL näkee lajin kannalta merkittäväksi edistysaskeleeksi myös Suomen Elektronisen Urheilun Liiton hyväksymisen Suomen Olympiakomitean kannatusjäseneksi marraskuussa 2016.

Lajin potentiaali on pantu merkille myös meillä Opiskelijoiden Liikuntaliiton toiminnassa, kun tulevana syksynä tullaan järjestämään ensimmäiset elektronisen urheilun Opiskelijoiden SM-kilpailut ainakin kahden eri operaattorin toimesta.

Opiskelijoiden liikuntaliitto uskoo liikunnan ja harrastamisen monimuotoisuuden tukemisen lisäävän merkittävästi yksilöiden liikunta- ja harrastusmotivaatiota monella eri sektorilla, kommentoi Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja Marjukka Mattila.

Lisätietoja: http://ie-sf.com/bbs/board.php?bo_table=iesf_notice&wr_id=161

Muut uutiset