IeSF 2015 Seoul, päätösraportti

Julkaistu la 5. joulukuuta 2015
Takaisin uutisarkistoon

IeSF MM-turnaus on päättynyt ja Joona "Serral" Sotala on kruunattu StarCraft II: Legacy of the Void -maailmanmestariksi!

Tämä on se päivä joka jää historiaan suomalaisen elektronisen urheilun onnistumisena.
Joona ”Serral” Sotala on voittanut IeSF 2015 StarCraft 2 -maailmanmestaruuden!

Vastaan puoliltapäivin alkaneessa pelissä asettui protossia pelaava Kiinan Hu ”Mystery” Jiajun. Ensimmäisessä pelissä vastustaja rakensi vahvan armeijan, joka ei kuitenkaan päässyt hyökkäämään. Sotala nimittäin työnsi vimmatusti nopeita zerglingejä vastustajansa tukikohtaan ja samalla vahvisti omaa puolustustaan saaden vastustajan perääntymään joka ainoa kerta, kun hän yritti edetä. Vaikeita paikkoja oli pelin aikana muutamia, mutta pääosin pelinhallinta sujui rauhalliseen tahtiin eikä mitään ylitsepääsemätöntä ilmaantunut. Niskan päälle Sotala pääsi maltillisesti myöhemmin, kun kykeni estämään vastustajan laajennukset kartalla ja pudottamaan kiinalaisen ekonomian nollille.

Photo 05-12-15 11 30 07IMG_3485

Toinen ja kolmas peli toistivat käytännössä samaa kaavaa, vaikka kartta vaihtuikin. Sotalan oli helppo haistella mitä vastustaja juuri sillä hetkellä kartalla tekee ja hän pystyi nopeasti estämään kartan laidoilta tulevat yksikköjen kuljetukset. Pelit eivät muutenkaan olleet millään tapaa helppoja, mutta pysyivät Sotalan hallinnassa. IeSF:n omassa haastattelussa hän kertoi muistelleensa täsmälleen sitä, mitä vastustaja teki alkusarjan otteluissa ja sitä kautta pystyi aavistamaan käytetyn strategian. Näinollen vimmatun kovalla työllä Suomi vihdoinkin kuittasi itselleen mestaruuden ja kultaisen mitalin puhtaasti lukemin 3-0!

Finaaliottelun jälkeen Sotala suuntasi doping-testeihin. Myöhemmin pelatussa League of Legend -ottelussa Etelä-Korea voitti kultaa Kiinan edestä ja tämä pudotti suomen yhteistuloksissa sijalle neljä 111 pisteellä. Sotala jaksoi vielä myöhemmin scrimmata erään selostajan kanssa vanhempaa Starcraftia tovin ja palkintojenjaon jälkeen koko joukkue kävi juhlistamassa voittoa korealaisessa bbq-ravintolassa.

Photo 05-12-15 21 05 20

Onnittelut vielä kerran liiton puolesta Sotalalle, hienompaa voittoa ei turnauksesta voisi yhden pelin kohdalla tulla!

IeSF 2015 yhteispisteiden maajoukkuetulokset

  1. Serbia (147 pts)
  2. Etelä-Korea (132 pts)
  3. Kiina (113 pts)
  4. Suomi (111 pts)
  5. Thaimaa (67 pts)

Kaikki tilastot ovat luettavissa IeSF:n omalla kisasivustolla: http://www.ie-sf.com

Maajoukkue lähtee huomenaamulla takaisin kohti Suomea. Kisat ovat olleet menestys ja matka Koreaan monella tapaa unohtumaton. On ollut hienoa tuoda Suomea maailmankartalle elektronisen urheilun huippumaana ja menestys on merkittävä asia Suomen elektronisen urheilun liitolle. Taisipa kansallinen olympiakomiteakin onnitella Sotalaa tekstiviestitse.

Vielä kerran kiitokset kaikille tapahtuman kulkua seuranneille mielenkiinnosta!
– Joonas Kapiainen / Joukkueenjohto & Media, SEUL ry & Erkka Jouste / Puheenjohtaja, SEUL ry

Muut uutiset