IeSF 2015 Seoul, kolmas kisapäiväkooste

Julkaistu pe 4. joulukuuta 2015
Takaisin uutisarkistoon

IeSF 2015 -turnauksen päivän semifinaalit ovat päättyneet ja suomalaisittain positiivisesti. Huomenna edessä ovat ratkaisevat finaalipelit, joissa Suomikin on osaltaan hienosti mukana!


Päivä painuu Soulissa iltaan ja kaupungin valot syttyvät. Lämpötila on pakkasen puolella, lähellä nollaa ja tuulee napakasti. Onneksi hotellihuoneet ovat lämpimiä ja ruoka on kuumaa. Gangnamin kadut ovat täynnä pieniä baareja ja ruokaravintoloita. Normaaleja ruokakauppoja ei näy missään, mutta kioskeja on senkin edestä.  Vieressä oleva ravintola mainostaa norjalaista lohta ja läheisen drinkkibaarin ovessa on Finlandia vodkan poroista koostuva logo mainoksena. Ulkomaiset brändit ovat täällä ilmeisesti kova juttu.

Päivällä pelattiin kaikkien IeSF-turnauspelien semifinaaliottelut Nexon Arenalla. League of Legendsissä finaaliin asti menivät ennakkosuosikit Kiina ja Etelä-Korea. Semifinaaliin asti tiensä raivannut sveitsi ei pärjännyt Kiinan joukkuetta vastaan ja putosi pronssiotteluun Serbian kanssa.

Hearthstonessa Romanian Stefan Marinescu hävisi semifinaalinsa ja otti lopulta pronssia peitoten Filippiinien Richard Castillon. Finaaliin etenivät Thaimaan Sanya Niruttianont sekä Serbian Miloš Perović.

StarCraft II:ssa tilanne oli Suomen kannalta jännittävä. Toisesta otteluparista finaaliin matkaansa jatkoi Kiinan Jiajun Hu. Suomen Joona ”Serral” Sotalalla oli vastassaan Filippiinien Caviar Napoleon “EnDerr” Acampado ja tästä Zerg-rodun kaksintaistelusta odotettiin kovatasoista.

Ensimmäisessä pelissä Joona pelasi omaa peliään pitämällä helposti naruja käsissään ja hän pystyi monimuotoisesti hallitsemaan karttaa paremmin kuin vastustajansa napaten lopulta voiton gg-viestin saattelemana. Vastustaja tuntui murtuvan hieman turhankin helposti odotuksiin nähden, toki se vaati hetken joukkojen liikuttelua ja tulipa siinä rytäkässä myös estettyä maahan kaivautuneiden, vastustajan roach-yksikköjen pakeneminen. Paikoittain filippiiniläisen peli tuntui kovin tehottomalta.

Toisessa pelissä EnDerr iski lujaa takaisin ja painoi hetken rakentelun jälkeen samanlaisella yksikkökokoonpanolla suoraan Serralin tukikohtaan. Joonalla oli täysi työ yrittää puolustaa omia resurssejaan ja hän joutui jopa ottamaan mineraaleja kerääviä droneja mukaan taisteluun. Lopulta hyvin suojattujen takalinjan yksiköiden ansioista vastustaja joutui hetkellisesti perääntymään ja Joona sai tilanteen haltuunsa, mutta läheltä piti. Filippiiniläisen kohtaloksi koitui myöhemmin kolmannen tukikohdan kaasut, jota hän ei ilmeisesti ollut ehtinyt ottaa. Tiettyjen yksikköjen tuotanto pysähtyi hetkellisesti kokonaan ja Joona pystyi kääntämään pelin täysin jakamalla hieman joukkojaan ja lopulta kolkuttelemaan vastustajan tukikohdan ovilla. Otteluvoitto maistui tämän episodin jälkeen erityisen hyvältä ja tämä siis tarkoittaa että Joona nähdään huomenna StarCraft II:n MM-finaalissa!

Huomenna siis viimeinen kisapäivä seuraavanlaisella aikataululla (suomen aikaa):

03:00 – Hearthstone Finaali (Best of 5) / Thaimaa vs Serbia
05:00 – StarCraft II Finaali (Best of 5) / Suomi vs Kiina
07:00 – League of Legends Pronssiottelu (Best of 3) / Serbia vs Sveitsi
10:00 – League of Legends Finaali (Best of 3) / Etelä-Korea vs Kiina

Lähetystä tapahtumasta voit seurata osoitteesta twitch.tv/iesf_tv
Viralliset kisakaaviot ja aikataulun löydät osoitteesta ie-sf.com

Päivän virallisten pelien jälkeen suomalaiset pelasivat vielä Hearthstonen ja StarCraftin osalta ystävyysottelun Etelä-Afrikkaa vastaan. Hearthstonen osalta pelit hävittiin ja SC2 voitettiin. Erkka Jouste osallistui lisäksi IeSF:n yleiskokoukseen, jonka aikana muu kisajoukkue marssi paikalliseen ostoskeskukseen ja söi samalla maittavan aterian.

Huomisesta on tulossa kutkuttavan jännittävä. Katkaiseeko Joona ”Serral” Sotala toistamiseen kiinalaisen protoss-pelaajan selkärangan ja tuo StarCraft II:n IeSF-maailmanmestaruuden kotiin?

Se selviää aamuviideltä.

Muut uutiset