Hyrian ammatillinen oppilaitos tarjoaa Counter-Striken urheiluvalmennusta osana yhteishakua

Julkaistu pe 12. maaliskuuta 2021
Takaisin uutisarkistoon

Urheilijoiden ammatillista koulusta järjestävä Hyrian ammatillinen oppilaitos liitti keväällä 2020 urheiluvalmennuksensa piiriin e-urheilun, jonka valmennus keskittyy Counter-Strike: Global Offensive -peliin. Kohteeseen voi hakea myös tämän kevään yhteishaussa.

Urheiluvalmennuksessa on mahdollista suorittaa 15 osaamispisteen paikallisen tutkinnon osa ”Urheiluvalmennus osana ammattiin opiskelua”. Valmennuksen tarkoituksena on tukea opiskelijoiden harjoittelumahdollisuuksia opiskeluaikana sekä yhdistää urheilijana kehittyminen ja ammatillinen kasvu.

Paikallisen tutkinnon osaan kuuluu viikoittaisen lajiharjoittelun lisäksi oheisharjoittelua, kuten kestävyys- ja tukilihaksistoharjoittelua sekä lisäksi opiskelijoille annetaan tietoa ravitsemuksesta ja hyvinvoinnin edistämisestä. Laji- ja oheisharjoittelua on yhteensä kaksi kertaa viikossa.

Lajivalmennuksesta huolehtivat valmennusyritys Incoachin Christian Joutsenvuori ja Mikko Kalijärvi sekä oheisharjoittelusta Hyrian liikunnanopettaja Osmo Lindholm. Lajiharjoittelu tapahtuu etävalmennuksena.

Urheiluvalmennukseen voi hakea kerran lukuvuoden aikana. Syksyllä 2021 alkaviin perustutkintoihin liittyvään urheilijan ammatilliseen koulutukseen haetaan keväällä 2021. Hakuaika on 23.2. – 30.4.2021. Hakija täyttää hakulomakkeen Wilmassa.

Valmennukseen valituksi tuleminen edellyttää, että hakija on valittu opiskelijaksi Hyriaan tai lukioon. Hakulomake urheiluvalmennukseen täytetään jo ennen opiskelijavalintaa.

Lisätietoa hakemisesta löydät täältä.

Kuva: SEUL ry / Joel Tainio

Muut uutiset