Helsingin yliopisto hakee vastaajia urheilijoiden kokemuksia kartoittavaan tutkimukseen (kaltoinkohtelu ja urheiluympäristö)

Julkaistu to 18. marraskuuta 2021
Takaisin uutisarkistoon

Helsingin yliopisto hakee vastaajia kyselyyn, jossa kartoitetaan urheilijoiden kokemuksia kaltoinkohtelusta ja urheiluympäristöstä! Kysely on auki 17.11-17.12.2021 ja se on tarkoitettu yli 12-vuotiaille.

Yliopistolla on käynnistynyt tutkimushanke, jossa selvitetään urheilijoiden kokemuksia kaltoinkohtelusta, valmennuksesta, hyvinvoinnista, identiteetistä (miten ihminen ymmärtää ja määrittelee itsensä), persoonallisuudesta ja oikeusturvasta (eli siitä, miten erilaisiin kaltoinkohtelutilanteisiin on reagoitu ja miten asia on käsitelty).

Tutkimuksella pyritään puuttumaan ja vähentämään kaltoinkohtelua suomalaisessa urheilussa ja sitä kautta parantamaan urheilijoiden hyvinvointia. Tämä kyselytutkimus antaa urheilijoille mahdollisuuden kertoa avoimesti ja luottamuksellisesti kokemuksistaan, ja vaikuttaa sitä kautta suomalaiseen urheiluun.

Kysely on tarkoitettu kaikille Suomen Olympiakomitean tai Paralympiakomitean toiminnan alla harrastaville, yli 12-vuotiaille urheilijoille ja harrasteliikkujille. Osallistuminen tapahtuu nimettömästi ja vastauksia käsitellään luottamuksellisesti.

Kyselyyn on mahdollista vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Hanketta johtaa tohtoriopiskelija Jatta Muhonen (jatta.muhonen@helsinki.fi), joka antaa mielellään lisätietoja kyselystä tai koko tutkimushankkeesta.

Pääset vastaamaan urheilijoille ja liikunnan harrastajille tarkoitettuun kyselyyn suomeksi tästä linkistä: https://redcap.helsinki.fi/redcap/surveys/?s=NP8LFE9JXJ78JKML 

Du kan delta i undersökningen och svara på frågeformuläret på svenska från denna länk: https://redcap.helsinki.fi/redcap/surveys/?s=4TJRHXYE8AFXDMN8

You can participate in the survey in English from this link: https://redcap.helsinki.fi/redcap/surveys/?s=AAFKKE9MCADY79CP

Kuva: SEUL ry / Jussi Jääskeläinen (Insomnia XXI)

Muut uutiset